Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

По голяма вкусотия не сте яли! Тази рецепта за козунаци с шоколад и ядки ще ви стане любима

Ключови думи: рецепта за козунаци, рецепта, флагман

Продукти:
Съставки
2 и 3/4 чаши брашно
1 щипка сол
1/4 чаша захар
5 прахчета ванилия
3/4 чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
7 г суха мая
3 яйца
125 г разтопено масло
За плънката:
125 г тъмен или млечен шоколад
60 г масло
50 г счукани ядки по ваш избор и още за поръсване

Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, солта, ванилията и захарта. Затоплете леко млякото и прибавете в него маята и 1 ч.л. захар. Разбъркайте добре, за да се разтвори маята, след което оставете за 5-10 минути, за да шупне. Отделно разбийте яйцата с разтопеното, но не вряло масло и заедно с маята ги прибавете към сухите съставки. Бъркайте докато се получи меко тесто, което размесете за 8-10 минути.

Сложете тестото в леко намаслена купа и го намажете с малко разтопено масло. Покрийте купата с кърпа или свежо фолио и я сложете на топло място, докато тестото удвои размера си (за около 1 час).

Пригответе плънката като разтопите шоколада с маслото на водна баня и прибавите ядките към него.

След като тестото е готово, върху леко набрашнен плот отново го размесете. Разстелете го с ръцете си във формата на квадрат с приблизителни размери 40х40 см.

Разпределете шоколадовата плънка, захлупете внимателно двата края на квадрата. Разрежете го на две, след което всяка половинка отново на две и така докато се получат двойни ленти. Всяка лента се усуква няколко пъти, а след това две по две, завиват се като гнездо и се поставят в намаслена тавичка или върху хартия за печене за още 40 минути, за да бухне отново тестото.(Ако не искате да правите няколко малки козунака, след като сте намазали тестото с шоколада, отново го сгънете на две, разрежете с нож и усучете всяка половина, след което я сплетете на плитка с другата.)

След това се намазват с малко жълтък и се поръсват с ядки и кристална захар. Печете козунаците в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути или докато станат златистокафяви.

Източник: Az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Задържаха собственика, влачил кучето си след колата в Банско (ВИДЕО) Кучето е е добре - без наранявания, жизнено и обгрижено, твърди местен жител Никога не правете това по време на Ретрограден Меркурий Една от основните препоръки по време на ретрограден Меркурий е да се избягват важни житейски решения
Вече не купувам от магазина Milky way, вместо това го правя вкъщи - лесна рецепта само с няколко съставки Всички у дома го обожаваме Връщате ли стола под масата, когато ставате? Това разкрива нещо за вас Притежавате 9 черти, които казват много повече от това да сте подредени
Бясна гонка с кола, управлявана от 8-годишно дете Задържаха майка му Перничанин предизвика страшен пожар, за да отмъсти на жена си
Мъж влачи куче с кола по улицата, трябвало да потича (ВИДЕО 18+) Случаят е от 28 юли в Банско Разкриха любовното гнездо на Швайнщайгер и българското му гадже Силва, само баровци отсядат там Световният шампион и Силвия Капитанова се ширят в луксозна хасиенда като от латиноамерикански сериал
650 дървета изгоряха при голям пожар в айтоско село Пожарът се разпростря на площ около 2 декара Руски удар срещу затвор в Украйна, има голям брой жертви Атаките са били масирани в 2 области
Анджелина Джоли и Джони Деп пренасят приятелството си в любов? Дали двама от най-големите секссимволи на своето поколение най-накрая ще намерят щастието заедно... Заведенията задължително трябва да имат менюта с цени и грамажи на храните и напитките ПОС терминалът е задължителен за обекти с две и над две звезди