Рецепта за бяло лимоново брауни
Продукти:
¾ чаша брашно
2/3 чаша захар
¼ чаша масло, меко
1 чаена лъжица ванилов екстракт
½ чаена лъжица сол
3 големи яйца
3 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица лимонова кора, настъргана
1/3 чаша пудра захар
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с малко мазнина. Смесете брашното, захарта, маслото, ванилията и солта в голяма купа. Разбийте с миксер. Добавете яйцата, едно по едно, 2 супени лъжици от лимоновия сок и лимоновите корички. Разбийте до гладка смес. Излейте сместа в подготвената тава. Печете до суха клечка или около 20-25 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
За да направите глазурата, смесете пудра захарта с останалата 1 лъжица лимонов сок и 1 чаена лъжица лимонова кора. След като сладкишът се охлади напълно, поръсете с глазурата отгоре. Приберете в хладилник да изстине напълно. Нарежете на квадрати и сервирайте.