Бабината тайна рецепта за най-вкусните пържени кюфтета
Продукти:
около 700 грама смляно говеждо месо;
половин хляб (накиснат или изполвайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на вкус;
домати;
Приготвяне:
Първо накиснете хлябът не във вода, а в мляко, а после ги сложете към месото като сложите и нарязаните чесън и лук, както и подправките и хубаво омесите всичко. И точно тук идва тайната: Сложете към каймата домати! Да, макар и да звучи малко странно, добавете домати. Измийте ги добре, обелете ги и ги нарежете на много ситно.
Сега ги объркайте с някаква зеленина (копър или магданоз) и всичко това добавете към каймата за кюфтетата. От тук нататък пържете както обикновено пържите кюфтенцата. Да ви е сладко!
3
Коментара по темата
3.
Чесън в кюфтета?
29.03.2022 08:09:45
Да си ги ядат! Аз поначало мразя чесън, но никога не се е слагал в каквито и да е кюфтета.
2.
ivan
29.03.2022 06:34:12
Това с чесъна в всички манджи преди го нямаше
1.
Весела
28.03.2022 22:16:11
Не знам от коя баба е тази тайна рецепта,но смятам,че хабер си е нямала от пържени кюфтета.