Рецепта за крем супа с карфиол и кашу
Продукти:
4 чаши карфиол на розички
2 чаени лъжици къри на прах
3 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, ситно нарязан
2 чаши зеленчуков бульон, разтворен
1 чаша мляко от кашу
3 супени лъжици мая
1 чаена лъжица сол
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете карфиола с къри пудрата и две супени лъжици от зехтина. Разбъркайте добре, може и с ръце, докато се овкуси навсякъде. Разпръснете в тава за печене с хартия. Печете в загрята фурна, докато омекне и хване загар или за около 45 минути.
Междувременно загрейте останалата една лъжица зехтин в тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне или около 5-6 минути.
Добавете печения карфиол в тигана към лука. Залейте с бульона, млякото от кашу, маята, солта. Разбъркайте и оставете да заври на средна към висока температура за няколко минути. Свалете от котлона. Пасирайте с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразна смес.