Рецепта за суши с пилешки филенца
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз за суши - 200 г
нори - 3 кори
пилешко филе - 1 бр. филе
панировка - от корнфлейкс
крема сирене - Филаделфия
краставици
белтъци - 1 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме 200 г ориз за суши според упътването. Нарязваме пилешкото филе на ивици, овалваме ги в олио, сол и черен пипер и ги оставеме в хладилника за 1 час. След това разбиваме белтъка, изсипваме го при филенцата и ги разбъркваме.
Овалваме филетата в панировката от корнфлейкс и ги пържим. Слагаме парче прозразно фолио, малко по-голяма от норито, върху масата. Върху него слагаме нори и започваме да редим ориза (1.5 см) върху цялото нори.
В единия край върху ориза мажем дебел слой сирене филаделфия, лента краставица и тънко филенце пилешко. С помощта на фолиото завиваме на руло сушито, като при всяко завъртане леко натискаме, за да оформим стегнато руло.
Сиренето филаделфия може да се замени и с майонеза. Добре е да се консумира със соев сос за суши и уасаби. Рецептата е за три рула суши с пилешки филенца.
Добави Коментар