Радостин Кишишев напусна ресторантьорския бизнес, собствениците на „Тришър“ купиха две от заведенията му
Бившият футболен национал Радостин Кишишев излезе окончателно от ресторантьорския бизнес, показа проверка на Флагман.бг.
Преди дни той продаде и последния си обект – суши бара на ул.“Адам Мицкевич“ в Бургас, който бе поет от собствениците на верига „Романс“ Петър и Борис Желеви. Те вече са ребрандирали фасадата и съвсем скоро ще отворят.
Припомняме, че преди 6 години Радостин Кишишев стартира амбициозния си проект с верига ресторанти, носещи неговото име - „Киш“. За кратко време той отвори три обекта – в ж.к.“Лазур“, в ж.к.“Зорница“ и ж.к.“Меден рудник“.
Заведенията на Кишишев бяха направени със стил, кухнята бе много добра и разнообразна, а ексфутболистът сам отговаряше за мениджмънта и бизнесът определено вървеше много добре.
Всичко за него обаче тръгна надолу с първия локдаун – през март 2020 година, когато се наложи да затвори обектите си заради пандемията. Впоследствие дойдоха трудни месеци, втори локдаун, последван от трети и нов тежък период за ресторантьорите. Накрая последваха и редицата ограничения, след които той почна един по един да разпродава ресторантите си.
Първо продаде този в ж.к.“Меден рудник“, впоследствие и обекта в ж.к.“Зорница“, а сега и в ж.к.“Лазур“.
Според неофициална информация, до която достигна Флагман.бг, ресторантът в ж.к.“Зорница“ е изтъргуван на много ниска цена, сякаш собственикът е бързал да се отърве от него.
Брокери са го предлагали за 180-190 хил.евро с цялото оборудване, което го е превърнало в апетитна хапка за опитни мениджъри, каквито са собствениците на верига „Тришър“ Георги Харакчийски и Атанас Дачев. Те закупиха ресторанта, направиха освежителен ремонт и сега, въпреки трудните месеци, заведението работи и има добра клиентела.
Идентична развръзка има и с бившия „Киш“ в ж.к.“Лазур“, който затвори през декември със заявката да започне работа с клиенти през април, но още през януари бе продаден.
Радостин Кишишев отказа коментар пред Флагман.бг, изтъквайки лични причини, но от думите му стана ясно, че не съжалява, че е напуснал ресторантьорския бизнес – дори напротив.