Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кажете „Обичам те“ с екзотичен десерт готов за нула време

Ключови думи: Трифон Зарезан, изненада за Свети Валентин, десерт за влюбени, Гранд хотел и СПА Приморец

Специалните дни като днешния, събрал два празника – Трифон Зарезан и Свети Валентин, заслужават специални моменти. Имаме идеално решение за подарък - изкусителен десерт, приготвен лично от вас за нула време. Рецептата е на шеф Краси Петров – кулинарният маестро на Средиземноморски ресторант Салини. Предлага кратък и сладък път към една изпълнена с вкусове и приятни емоции вечер.

Десерт с фъстъчено масло, кокосово мляко и шоколадов пясък

Рецепта:

(за 4 порции)

- Фъстъчено масло - 150 г

- Кокосово мляко - 150 г

- Пчелен мед - 2 с.л.

- Лешникови ядки (натрошени) - 25 г.

 

За шоколадовия пясък:

- Пудра захар - 50 г

- Смлени бадеми - 50 г

- Брашно - 15 г

- Какао на прах - 13 - г

- Разтопено масло - 16 г

Смесете в купа фъстъченото масло, кокосовото мляко и пчелния мед. Разбъркайте добре до получаване на гладка консистенция. Прибавете натрошените лешникови ядки и разбъркайте отново. Покрийте купата с фолио и приберете във фризер за час и половина.

Смесете всички съставки за шоколадовия пясък и разстелете в тавичка с хартия за печене. Печете на 160 градуса 20 минути, като разбърквате на всеки 5 минути. Оставете след печенето да се охлади.

Изберете подходяща чиния и сервирайте като сложите около 1 с.л. от шоколадовия пясък за основа и отгоре аранжирайте с помощта на две лъжици от изстудения сладкиш. Можете да украсите с физалис. Бон апети!

Воала! Имате бърз, лесен екзотичен десерт, който любимият ви човек със сигурност ще оцени. Няма по-хубав подарък, от приготвения лично с внимание и обич. Не пропускайте да опитате тази прекрасна рецепта, която определено предлага едно по-различно кулинарно пътешествие от стандартните предложения. Ако пък сте в настроение за пиршество приготвено от професионален екип и поднесено в изискана атмосфера – вашето място е Средиземноморски ресторант Салини, Гранд хотел и СПА Приморец, който тази вечер ще поднесе на влюбените във виното и живота един специален празник.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001

Училище във Варна забрани ползването на телефони и в междучасията Учениците забелязват, че успехът им се повишава след забраната Не е на себе си от щастие Венелин Венков съобщи голяма новина
Оставиха в ареста шофьора, предизвикал катастрофа с две жертви на „Тракия” Мъжът е без книжка и седнал зад волана след употреба на алкохол Изповяда се Марешка Бардем разкри как се стигнало до брака й, когато е едва на 14 години
Двоен трик прави баницата по-пухкава и въздушна отвсякога За да приготвите най-добрата баница, не е нужно да добавяте никакви скъпарски съставки, а само да нарежете корите на ивици и да ги нагънете в сместа, като ги напоите добре Тези зодии никога не трябва да са във връзка Има двойки зодии, които не си подхождат и връзка между тях би просъществувала много трудно, а по-често завършва бързо и много токсично
Ямбол се сбогува с Марин Маринов Българинът загина в Газа Светът изтръпна: Чернобил се пробуди заради зейнала дупка Украинските власти търсят начини да поправят защитното покритие на повредения четвърти блок на изведената от експлоатация атомна електроцентрала
Разкри голямата си мечта Изгледал съм всички сезони и силно вярвах и се молех да ми се случи и на мен, споделя Вениамин Тези 3 зодии никога не спазват обещания си! Каквито и бъде изречено от тях, то едва ли ще се превърне в реалност
Отиде си легенда на киното в България Инж. Емил Ангелов 20 години управляваше „Българска кинематография“ Забраната за телефони при децата е нож с две остриета Според експертите забраната на смартфоните и социалните мрежи е недостатъчна да подготви децата за здравословно използване на технологиите