Нестандартна закуска: Палачинки с хрупкав бекон и кленов сироп
Продукти:
300 г брашно с набухвател
2 ч.л. бакпулвер
100 г захар
4 яйца
360 прясно мляко
8 слайса шарен бекон
50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг. Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността. Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.