Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Неустоимо изкушение: Тартове с шоколадово-кафеен фъдж

Ключови думи: рецепта, шоколадово-кафеен фъдж, сладкиш

Рядко има хора, които да не се поддават на сладките изкушения. Безспорно обаче е много по-добре да си приготвим нещо вкусно у дома, вместо да залагаме на готовите сладкиши от магазина. Освен, че домашно приготвеното е по-здравословно, то е и много по-вкусно.

Предлагаме ви да опитате тази рецепта за тартове с шоколадово-кафеен фъдж.

Необходими продукти:

За тестото:

208 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
183 г безсолно масло
130 г фина захар
5 г морска сол

За шоколадово-кафеения фъдж:

50 г брашно
100 г натурален шоколад (80% какао)
10 г холандско какао
15 г разтворимо кафе
120 г безсолно масло
3 яйца
128 г фина захар

Начин на приготвяне

За тестото сипете нарязаното на парченца меко масло и захарта в голяма купа. Добавете брашното, солта и содата. Разбъркайте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, пресипете го върху плота, оформете го на плосък правоъгълник и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.

За пълнежа смесете в стъклена купа нарязания шоколад (или шоколадов чипс), какаото, разтворимото кафе и кубчетата масло. Разтопете сместа или в микровълнова фурна, или на водна баня, докато стане лъскава и хомогенна. В друга купа разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете шоколадово-кафеената смес и разбъркайте. Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте до хомогенност.

Разделете охладеното тесто на две. Едната половина приберете в хладилника, а другата разделете на две части. Разточете последователно двете части върху набрашнен плот, с дебелина 3 мм. С помощта ринг (диаметър 10 см) изрежете кръгчета от тестото. Подредете 6 рингчета (с диаметър 8 см) върху тава, постлана с хартия за печене. Поставете кръгче тесто във всяко рингче и го напаснете по дъното и стените му. Изрежете излишното тесто с нож. Поставете кошничка за мъфин или парче хартия за печене върху тестото и сипете ориз до нивото на ръба на рингчето. Печете в предварително загрута фурна на 165 градуса 12-15 минути. Отстранете хартията и ориза.

Разпределете шоколадово-кафеения пълнеж във формичките от тесто, като пълните малко под ръба на тестото.

Извадете половината тесто от хладилника и го разрежете на две. Поставете едната половина тесто върху решетка за охлаждане и го притиснете силно, така че то да мине през дупките на решетката. Оберете образувалите се трохи от другата страна на решетката. Поръсете трохите върху всеки тарт.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Виктор от „Биг Брадър“ се жени, но не за Беба Бургаският мачо изненада всички, като замени бившата си съквартирантка със звезда от "Хелс Китчън" Зимната разходка може да е извънредно опасна Изненадваща ситуация в САЩ
Спа с 1000 мъже, но иначе е... "Тиха, сякаш срамежлива..."  Откриха изложба с древни находки, вицепрезидентът във възторг Плодовете на вашия труд са нова голяма доза самочувствие, че сме велик народ, каза Илияна Йотова на археолозите
Силно замърсяване на водата в... Италия Разтърси мрежата Диона със скандални думи
Чудна зимна супа Вкусна и полезна Горанов: Ще пишат Асен Василев в учебниците, защото показа как хората да са богати със заеми  В мирно време той направи революция, коментира бившият финансов министър от ГЕРБ
Почина известен бивш спортист От този свят си отиде двукратен участник на олимпиада Зарязана и ограбена Дори Кристин Дейвис може да бъде отрязана в любовта
Огромна трагедия в София Тролей блъсна и уби пешеходка Пише история Станимир Стоилов е като фурия начело на турски отбор