Вижте тайната рецепта на баба за божествения тиквеник
Необходими продукти:
кори за баница - Фамилия, 1 пакет
тиква - 1.3 кг
масло - за намазване
захар - за поръсване
канела - 1 с.л.
орехи - 1.5 ч.ч, смлени
За сиропа:
вода - 2 ч.ч.
захар - 1.5 ч.ч
Начин на приготвяне:
Тиквата рендосваме и я поставяме в тенджера да задушим заедно с канелата и малко захар. Взимаме една кора, намазваме я леко с краве масло поръсваме със захар, сместа от тиквата и орехите. Завиваме корите на руло и съединяваме двата края, така че да се образува кръг. В тава, която сме намазали с олио, подреждаме готовите рула едно до друго. Поставяме във фурната и печем до зачервяването им. Вадим и заливаме с готовия сироп който сме направили предварително и се е изстудил.
Оставяме тиквеника за ден два да престои и тогава се консумира.
Добави Коментар