Шест тайни стъпки към перфектните палачинки
Всяка домакиня знае как да прави палачинки. Яйца, брашно, сол... Изсипваме сместта... Сюжетът ви е до болка познат, а списъкът с кулинарни алтернативи - отегчително дълъг.
Днес няма да ви бомбандираме с нови рецепти за може би най-обичаната закуска в света. Вместо това ще ви издадем прости трикове, които няма да откриете в книгите с кулинарни рецепти.
Вижте кои са стъпките, които ви делят от приготвянето на перфектните палачинки:
Някои от тях може би ще ви изненадат. Опитайте ги още днес.
1. Изберете по-голям тиган. Размерът ще улесни обръщането.
2. Загрейте предварително тигана и поддържайте средна температура. Така ще получите приятния златист цвят на палачинките.
3. Придържайте се към оригиналната рецепта. Интернет изобилства от различни кулинарни алтернативи, но най-добър си остава оригиналът - 2 ч.ч. брашно, 1 с.л. сол, 1,5 с.л. бакпулвер, 1/4 ч.ч. масло, 1 яйце, 1,5 ч.ч. мляко. Ако искате да експериментирате, инвестирайте въображение във финалната украса.
4. Не прекалявайте с разбиването на тестото. Идеалната смес има малки бучки и наподобява извара. Ако вече не виждате брашното, сместа е готова. Колкото повече разбърквате, толкова по-тънки и сплескани ще са палачинките.
5. Добавете топинга, преди да обърнете палачинката за първи път, независимо дали добавяте шоколад, плодове или ядки.
6. Няма универсална формула за перфектното обръщане на палачинката. Истината е само и единствено в практиката.
източник: Една.бг
Добави Коментар