Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабината пилешка яхния – най-вкусната манджа за душата, никога не ми омръзва

Ключови думи: пилешка яхния, рецепта за пилешка яхния, рецепта за яхния, флагман

Пилешкото месо е едно от най-обичаните в България. С него се приготвят много любими ястия – с ориз, с картофи, фрикасе. Но днес ще ви предложим рецепта за пилешка яхния. Тя е изключително лесна и подходяща дори за дебютантите в кухнята. Особеното при нея е, че бялото месо, което по принцип е по-сухо, става сочно, ароматно и доста вкусно.

Ето и необходимите продукти:
- пилешко месо – 500 грама
- лук – 3 глави
- олио – ½ кафена чашка
- брашно – 2 супени лъжици
- червен пипер – 2 чаени лъжици
- сол и черен пипер – на вкус
- 1 връзка магданоз

Рецепта за пилешка яхния

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да подготвите пилешкото месо. Както вече стана дума – най-добре е то да е бяло, но по принцип няма проблеми да използвате всякакво пилешко месо. Ако е замразено – извадете го предварително, за да се размрази.Страхотно бирено мезе! Вижте тази лесна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс!Лятото започва, а на всички ни е ясно, че бирата е страхотна лятна напитка, тъй като ни освежава. Но…Jun 19 2017skafeto.com

Нарежете месото на хапки и го пуснете във вряща подсолена вода за десетина минути. Сгорещете ½ кафена чашка олио в дълбок тиган или тенджера. Нарежете лука на ситно и го сипете в олиото.

Изчакайте да омекне и тогава добавете пресятото брашно и червения пипер. Бъркайте много енергично. Към тази смес добавете пилешките хапки, както и 1 и ½ от бульона, в който е вряло пилето.

Отново разбъркайте много добре и оставете кашата да ври, докато се сгъсти. Това става за не повече от десетина минути, в зависимост колко силен е огънят, на който е тенджерата. Накрая добавете черен пипер на вкус, разбъркайте отново и поръсете с наситнения пресен магданоз. Така се прави бабина пилешка яхния!

Източник: Skafeto.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почина звезда от Умирай трудно Арт Евънс издъхна на 82 години  Почина известна българка Проф. Божилова е една от най-известните европейски палинолози и палеоеколози
Коледен рекорд: 174 заявки и над 2500 участници в празничната инициатива „Да украсим Бургас”2024 Инициативата „Да украсим Бургас“ отбеляза рекордна година с общо 174 подадени заявки, включващи над 2500 участници от целия град и околните квартали и села Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ коледуваха в Окръжна и Районна прокуратура- Бургас Окръжният и Районният прокурор на Бургас Георги Чинев и Мария Маркова от своя страна си пожелаха младите коледари да им гостуват и през идните години
Умря една кино легенда Почина крокодилът от Дънди Крокодила Побеля и остаря Вече 33 години той се радва на любов и хармония с половинката си Меги, с която имат трима сина
Изгониха го от полицията, вече е само мъж на жена си Наскоро се появиха слухове, че двамата са разделени, но това се оказа лъжа ДПС напуска АЛДЕ Между нас има ценностен разлом - ние работим за хората, а либералите - за собствен интерес, обяви Пеевски
Майка на 9 деца ще ражда, докато се сдобие с рожби от всички зодии Решението си тя обяснява с факта, че не иска да "прахосва добрите гени на мъжа си" Замина за Испания като бедния Ивайло, върна се като богатата дама Ивонне Историята на звездата от Биг Брадър
Предложение за брак на концерт в Бургас Кметът Димитър Николов пожела на бъдещите младоженци здраве и любов Запалиха спяща жена в метрото на Ню Йорк  Жертвата е починала на място