Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабината пилешка яхния – най-вкусната манджа за душата, никога не ми омръзва

Ключови думи: пилешка яхния, рецепта за пилешка яхния, рецепта за яхния, флагман

Пилешкото месо е едно от най-обичаните в България. С него се приготвят много любими ястия – с ориз, с картофи, фрикасе. Но днес ще ви предложим рецепта за пилешка яхния. Тя е изключително лесна и подходяща дори за дебютантите в кухнята. Особеното при нея е, че бялото месо, което по принцип е по-сухо, става сочно, ароматно и доста вкусно.

Ето и необходимите продукти:
- пилешко месо – 500 грама
- лук – 3 глави
- олио – ½ кафена чашка
- брашно – 2 супени лъжици
- червен пипер – 2 чаени лъжици
- сол и черен пипер – на вкус
- 1 връзка магданоз

Рецепта за пилешка яхния

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да подготвите пилешкото месо. Както вече стана дума – най-добре е то да е бяло, но по принцип няма проблеми да използвате всякакво пилешко месо. Ако е замразено – извадете го предварително, за да се размрази.Страхотно бирено мезе! Вижте тази лесна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс!Лятото започва, а на всички ни е ясно, че бирата е страхотна лятна напитка, тъй като ни освежава. Но…Jun 19 2017skafeto.com

Нарежете месото на хапки и го пуснете във вряща подсолена вода за десетина минути. Сгорещете ½ кафена чашка олио в дълбок тиган или тенджера. Нарежете лука на ситно и го сипете в олиото.

Изчакайте да омекне и тогава добавете пресятото брашно и червения пипер. Бъркайте много енергично. Към тази смес добавете пилешките хапки, както и 1 и ½ от бульона, в който е вряло пилето.

Отново разбъркайте много добре и оставете кашата да ври, докато се сгъсти. Това става за не повече от десетина минути, в зависимост колко силен е огънят, на който е тенджерата. Накрая добавете черен пипер на вкус, разбъркайте отново и поръсете с наситнения пресен магданоз. Така се прави бабина пилешка яхния!

Източник: Skafeto.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели