Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабината пилешка яхния – най-вкусната манджа за душата, никога не ми омръзва

Ключови думи: пилешка яхния, рецепта за пилешка яхния, рецепта за яхния, флагман

Пилешкото месо е едно от най-обичаните в България. С него се приготвят много любими ястия – с ориз, с картофи, фрикасе. Но днес ще ви предложим рецепта за пилешка яхния. Тя е изключително лесна и подходяща дори за дебютантите в кухнята. Особеното при нея е, че бялото месо, което по принцип е по-сухо, става сочно, ароматно и доста вкусно.

Ето и необходимите продукти:
- пилешко месо – 500 грама
- лук – 3 глави
- олио – ½ кафена чашка
- брашно – 2 супени лъжици
- червен пипер – 2 чаени лъжици
- сол и черен пипер – на вкус
- 1 връзка магданоз

Рецепта за пилешка яхния

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да подготвите пилешкото месо. Както вече стана дума – най-добре е то да е бяло, но по принцип няма проблеми да използвате всякакво пилешко месо. Ако е замразено – извадете го предварително, за да се размрази.Страхотно бирено мезе! Вижте тази лесна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс!Лятото започва, а на всички ни е ясно, че бирата е страхотна лятна напитка, тъй като ни освежава. Но…Jun 19 2017skafeto.com

Нарежете месото на хапки и го пуснете във вряща подсолена вода за десетина минути. Сгорещете ½ кафена чашка олио в дълбок тиган или тенджера. Нарежете лука на ситно и го сипете в олиото.

Изчакайте да омекне и тогава добавете пресятото брашно и червения пипер. Бъркайте много енергично. Към тази смес добавете пилешките хапки, както и 1 и ½ от бульона, в който е вряло пилето.

Отново разбъркайте много добре и оставете кашата да ври, докато се сгъсти. Това става за не повече от десетина минути, в зависимост колко силен е огънят, на който е тенджерата. Накрая добавете черен пипер на вкус, разбъркайте отново и поръсете с наситнения пресен магданоз. Така се прави бабина пилешка яхния!

Източник: Skafeto.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Свали връхните дрехи Андреа показа отлична кондиция Арестуваха го Проблеми за Ерик Мабиус
Шокираща смърт в Русия Известна жена почина по много нелеп начин Ваксина ще спира рака, преди да се развие в тялото Учените искат да обучат имунната система да разпознава и унищожава опасните клетки
Какъв е характерът ви според кръвната група Хората имат различен характер и кръвната им група играе важна роля за това Изяли сме 13 000 тона фалшиво сирене Количеството е по-голямо от произведеното през 2023 г.
Трагедия във Франция Във френските Алпи Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко...
Провал за България В старт на биатлона Още израелски заложници бяха освободени от Ивицата Газа Докато Израел трябва да пусне от затвора стотици палестинци
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  МВР със спешна акция, ще задържа вандалите от протеста в София След раняването на 10 полицаи, МВР предприема действия срещу агресията