Рецепта за шоколадов пудинг с бисквити амарети
Продукти:
500 мл прясно мляко
15 г брашно
30 – 40 г захар
вътрешността на 1 шушулка ванилия или няколко капки ванилова есенция
80 мл бадемов ликьор амарето
100 - 150 г черен шоколад
50 г масло
бисквити амарети
Приготвяне:
Сипете млякото в тенджера на слаб огън. Когато се загрее добре добавете брашното, ванилията и захарта. Бъркайте с телена бъркалка, за да не загаря млякото и да не се образуват бучки. След това прибавете ликьора. Когато сместа се загрее още сложете маслото и накрая начупения шоколад. Бъркайте през цялото време и когато шоколадът се разтопи добре, махнете от котлона. Пудингът не бива да загори. Разпределете пудинга в купички или чаши и отгоре натрошете по 1-2 бисквити амарети. Сервирайте топъл или охладен.
Източник: Az-jenata.bg
Добави Коментар