Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусния тиквеник

Ключови думи: тиквеник, рецепта за тиквеник, флагман

Казват, че за трапезата на Бъдни вечер се приготвя печена тиква, а за Коледа – вкусният тиквеник с орехи какъвто всеки помни от своето детство. Той става и за почерпката за следващите празници като Стефановден и посрещането на новата година.

Дори и дамите, които не обичат да прекарват много време в кухнята, ще се справят бързо с тиквеника, ако ползват готови кори. Важното е да имат подходяща тава, прясна тиква и малко повече търпение.

Ето и какви продукти са необходими за рецептата:
- 1 пакет кори за баница (с поне 10 листа);
- 1 кг тиква;
- 200 г орехи;
- пакетче обикновени стафиди;
- 1 ч. ч. олио;
- 250 г захар;
- канела на прах;
- пакет обикновени бисквити;
- пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Взимате тиквата, измивате я и почиствате от вътрешната част със семките. Обелвате и нарязвате на средни парчета, които едно по едно рендосвате. После начупвате орехите на ситни парченца или ги смилате с мелачка.

Поставяте олиото в микровълновата или го загрявате за кратко на котлона. Вадите корите предварително и разтваряте, за да се отпуснат.

Взимате два листа кори и отгоре – с помощта на лъжица или специална четка, мажете с олиото. Отгоре поръсвате добре с тиква, след което със захар, орехи и стафиди. Накрая завършвате с малко смлени бисквити и няколко щипки канела.

Редувате отново по 2 кори и плънката. Тя не бива да бъде твърде тънка, нито твърде дебела. Все пак, ако обичате повече захар, може да поръсите по-обилно.

Не пропускайте обикновените бисквити, които са задължителни, защото поемат излишната вода и придават по-добър вкус на тиквеника.

В зависимост от тавата (намажете дъното с малко олио), с която разполагате, може да редите корите една върху друга, две по две корите – на отделни пурички или в кръг. Отгоре, непосредствено преди да сложите във фурната, поръсете с малко захар.

Тиквеникът се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. След изваждане се завива с кърпа и се оставя настрани да изстине. Преди поднасяне се поръсва с малко пудра захар.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели