Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусния тиквеник

Ключови думи: тиквеник, рецепта за тиквеник, флагман

Казват, че за трапезата на Бъдни вечер се приготвя печена тиква, а за Коледа – вкусният тиквеник с орехи какъвто всеки помни от своето детство. Той става и за почерпката за следващите празници като Стефановден и посрещането на новата година.

Дори и дамите, които не обичат да прекарват много време в кухнята, ще се справят бързо с тиквеника, ако ползват готови кори. Важното е да имат подходяща тава, прясна тиква и малко повече търпение.

Ето и какви продукти са необходими за рецептата:
- 1 пакет кори за баница (с поне 10 листа);
- 1 кг тиква;
- 200 г орехи;
- пакетче обикновени стафиди;
- 1 ч. ч. олио;
- 250 г захар;
- канела на прах;
- пакет обикновени бисквити;
- пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Взимате тиквата, измивате я и почиствате от вътрешната част със семките. Обелвате и нарязвате на средни парчета, които едно по едно рендосвате. После начупвате орехите на ситни парченца или ги смилате с мелачка.

Поставяте олиото в микровълновата или го загрявате за кратко на котлона. Вадите корите предварително и разтваряте, за да се отпуснат.

Взимате два листа кори и отгоре – с помощта на лъжица или специална четка, мажете с олиото. Отгоре поръсвате добре с тиква, след което със захар, орехи и стафиди. Накрая завършвате с малко смлени бисквити и няколко щипки канела.

Редувате отново по 2 кори и плънката. Тя не бива да бъде твърде тънка, нито твърде дебела. Все пак, ако обичате повече захар, може да поръсите по-обилно.

Не пропускайте обикновените бисквити, които са задължителни, защото поемат излишната вода и придават по-добър вкус на тиквеника.

В зависимост от тавата (намажете дъното с малко олио), с която разполагате, може да редите корите една върху друга, две по две корите – на отделни пурички или в кръг. Отгоре, непосредствено преди да сложите във фурната, поръсете с малко захар.

Тиквеникът се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. След изваждане се завива с кърпа и се оставя настрани да изстине. Преди поднасяне се поръсва с малко пудра захар.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тя разпуска с приятелки Паула Бадоса е звезда в тениса 88-годишна жена и 43-годишен мъж отпразнуваха 20 години брак! Съпругът споделя, че... Адриан никога не е съжалявал за избора
Кметът на Царево с приемен ден и в селата, ще представи бюджета за 2025 г. Марин Киров очаква жителите, за да обсъди с тях проблемите им Хора срещу роботи на бегаческо състезание в Китай То ще бъде с дължина около 21 км, а състезателите-роботи не могат да имат колела и трябва да са високи между 45 см и 2 м
Финансови успехи застигат тези 3 зодии до края на януари Те може да сключат изгодна сделка или да постигнат заслужено повишение в работата Опитни домакини накисват тоалетна хартия в оцет и… Той е и мощен почистващ препарат… разбира се, ако знаете как правилно да го използвате
Шоколад, карамел и опияняващ вкус: Бърка се за 5 минути, а най-трудното е да го изчакаш да попие Изключително сочна, а подготовката й ще ви се стори лесна като детска игра Месец на женската профилактика започва в университетска болница „Дева Мария“ През целия месец дамите ще могат да направят своя профилактичен преглед срещу пет онкологични заболявания
Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис
Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта