Рецепта за бърза картофена яхния
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 4 средно големи
лук - 1 малка глава
чушка - 1 бр. червена
вода - 750 мл.
олио - 2 - 3 с.л.
сол - на вкус
червен пипер - 1 с.л.
черен пипер
доматено пюре - 1 с.л.
брашно - 2 равни с.л.
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олиото, прибавя се и ситно нарязаната чушка. След като зеленчуците се задушат, се прибавят картофите и водата.
След завирането на водата ври около 10 минути. Добавят се брашното, доматеното пюре, червеният пипер, черният пипер и солта. Ври още около 10 минути на слаб огън. При сервиране картофената яхния се проръсва по желание с ситно нарязан магданоз.
Добави Коментар