Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Внимавайте: Тези храни повишават холестерола

Ключови думи: холестерол, храни които повишават холестерола, висок холестерол

Когато нивата на мазнините в кръвта (триглицеридите) и холестерола са високи, това може да доведе до стеснени кръвоносни съдове, което от своя страна да причини мозъчен инсулт, миокарден инфаркт и др. 

Причините за високия холестерол могат да са генетични или да са свързани с нездравословен начин на живот. Възможно е да става дума и за комбинация от всички фактори, научихме от Gotvach.bg.

Избягвайте тези храни, за да сте здрави и в добра форма:

Маргарин, масло – най-добре се придържайте към безопасния зехтин;

Торти, пасти, пайове – всякакви сладкиши, които са приготвени с много сметана, пълномаслено мляко, масло не са подходящи за консумация. Наблягайте на плодови пайове, като е добре да похапвате вътрешността, а частта с наситени мазнини да избягвате;

Млечни продукти, които са богати на мазнини – обръщайте внимание какъв процент на обезмасленост пише на опаковката. Млечните продукти са полезни, тъй като са богати и на други вещества. Затова е достатъчно да намалите количеството и да купувате такива с по-ниска масленост;

Пуканки – вечер на филмов маратон у дома с купа пуканки определено не е добра идея за нивата на холестерола. Ограничете и пуканките, и чипсовете. Вкусните пици също не са добър спътник на здравословното хранене;

Говеждото, патешкото и свинското месо също са лесен и бърз начин да повишим нивата на холестерола. Кожата на пилешкото месо, макар да ви се струва страшно вкусна, всъщност трябва да се избягва. Птичето бяло месо се смята за по-диетично;

Пържените и панирани храни, тестените изделия от бяло брашно, многолистно тесто са забранени храни при висок холестерол.

Яйцата са спрягани отдавна за едни от вредните храни при висок холестерол. Британски учени обаче доказват, че не бива да се страхуваме от консумацията на яйца. Мазните храни са много по-опасни, отколкото яйцата. Причината да бъдат набедени, се крие във факта, че в жълтъците на яйцата се съдържа концентрирано количество холестерол.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Загинали и ранени при тежка катастрофа Жесток инцидент край Добрич Дълги разговори между Украйна и САЩ В Саудитска Арабия
Дубайска съпруга разкри по колко харчи на месец, за какво таксува мъжа си? Инвестиции за 200 000 долара и дизайнерски покупки за 15 000 долара са сред ежемесечните ѝ разходи Сестра ми наряза найлонови торби и ги сложи във фурната, резултатът ме шокира Откакто научих този трик от нея, спрях да купувам скъпи препарати за почистване на фурна
Секира за шофьорите, винетките стават по-скъпи Според организацията е необходимо да се предвиди механизъм за идентифициране на фирмените превозни средства НАП следи изкъсо 10 хил. фризьори и козметици, защото крият данъци Бюти браншът е един от най-рисковите
Това е най-вредната част от пилешкото: Не я яжте! Като нищо може да се отровите, ако я консумирате Електрическите велосипеди отново са на разположение на бургазлии Община Бургас разполага със 125 такива превозни средства, като част от тях вече са разположени на специализираните пунктове в Морската градина
Vivacom с престижно отличие „Бизнес хонорис кауза“ за принос в развитието на образованието Като част от подкрепата, Vivacom стана технологичен партньор на първата в света Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе през август миналата година в Бургас Туристическият бранш представя възможностите за работа през активния сезон Трудовата борса ще бъде открита на 12 март, сряда, от 10:00 часа в ДНА
Задигнаха обезопасителен колан от количка на дете с увреждане Коланът е жизненоважен за безопасността и стабилността на детето Счупете яйце в чаша вода и го оставете до леглото преди лягане На следващия ден, когато се събудите, погледнете добре чашата и забележете какви промени са настъпили