Рецепта за шоколадов чийзкейк с рикота
Продукти:
200 г бисквити
70 г разтопено кокосово масло
За крема:
250 г рикота
70 г кафява захар
1 голямо яйце
150 г крема сирене
100 г натурално гъсто кисело мляко
150 г черен шоколад – разтопен
Приготвяне:
Бисквитите се смилат много добре или се начукват. Слагат се в купа и към тях се добавя кокосовото масло. Разбъркайте и изсипете в подходяща форма. Хубаво разпределете тестото, притискайки го с пръсти. В купа разбийте с помощта на миксер рикотата, крема сиренето, млякото, захарта и яйцето. Добавете и разтопения шоколад, който обаче не бива да е твърде топъл. Разбъркайте добре и изсипете крема върху бисквитеното тесто. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути. След като чийзкейкът изстине може да го украсите както ви харесва.