Рецепта за уникално вкусна баница с ябълки, круши и тиква
Баница с ябълки, круши и тиква - какво по-подходящо лакомство за есента! Приготвя се лесно, бързо, а става много лека и вкусна.
Необходимите продукти са:
кори за баница - 500 грама, половин средна тиква цигулка, 2 средно големи ябълки, 1 круша, 1 чаена чаша захар, половин чаена чаша смлени орехи, канела - една чаена лъжица, олио - една кафена чаша, 2 супени лъжици галета, пудра захар за поръсване.
Приготвяне:
Тиквата се обелва от кората, реже се на парчета и настъргваме на едро ренде в купа. Ябълката и крушата също се обелват, почистват и настъргват с ренде, смесваме с тиквата, добавя се захарта, канелата, галета и смлените орехови ядки, разбърква се сместа.
Вземат се две кори, между тях се намазва с олио, върху втората се поръсва плънка по цялата кора и навиваме на рула. Нареждат се в намаслена тава рулата и печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изважда се и още топла се поръсва с пудра захар. Нищо не е по вкусно от тази сладка баница с плодове.
Източник: gotvach.bg