Рецепта за страхотни рибни кюфтенца
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
мерлуза - 700 г филе
яйца - 1 бр.
картофено пюре - 3 - 4 с.л. на прах
лук - 1/2 глава
черен пипер - 1 к.л.
сол - на вкус
олио
брашно - за овалване
прясно мляко - 1 - 2 с.л.при нужда
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте и подсушете рибата. Лука нарежете на ситно и го запържете до кристален цвят. Всички продукти без брашното сложете в кухненски робот и смелете. Приберете купата със сместа в хладилник за един час. Извадете и оформете малки кръгли кюфтенца. Ако сместа е много суха може да добавите 1-2 с.л.прясно мляко. Оваляйте рибните кюфтенца в брашно и ги изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия.
Добави Коментар