Рецепта за руска супа с кисели краставички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
картофи - 4 бр.
ориз - 1/4 ч.ч.
вода - 6 ч.ч.
кисели краставички - 2 бр.
копър
зеленчуков бульон - 1 кубче
дафинов лист - 1 бр.
черен пипер
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, а картофите на по-едри. В сгорещено олио се запържва лукът с морковът, а малко след това се добавя дафиновият лист и сол и черен пипер на вкус. Трябва да се има предвид, че зеленчуковият бульон е солен. Прибавят се картофите и при разбъркване се запържват и те.
Налива се водата и когато заври, се прибавя и зеленчуковият бульон и измитият ориз. Оставя се на слаб огън картофената супичка до омекване на картофите и сваряване на ориза. Когато това стане, се добавят нарязаните кисели краставички с 1/4 ч.ч. от водата им и наситненият копър.
Оставя се още няколко минути зеленчуковата супа. След което руската супа с кисели краставички се сваля от котлона и е готова за сервиране.
Добави Коментар