Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-бързата и лесна рецепта за домашен хляб

Източник: Една.бг
Ключови думи: домашен хляб, рецепта за хляб, флагман

Няма нищо по-вкусно от топъл и прясно изпечен хляб. Много от вас сигурно още пазят спомена от детството, когато носейки хляб от магазина, задължително отхапват малко парченце, тъй като беше просто невъзможно да се устои.

Сега по рафтовете в магазините можете да намерите хляб за всеки вкус. Към него се добавят зърнени храни, ядки и подправки. Изборът е просто огромен. Но не винаги този хляб е качествен и вкусен. Затова ви предлагаме сами да приготвите хляба във фурната.

Да, да, за това не е необходимо да има машина за хляб, подходяща е обикновена фурна. Буквално за няколко минути, и с няколко съставки, във вашия дом ще усетите аромата на вкусен и горещ домашен хляб.

Предлагаме ви изпитана рецепта за най-бързия хляб, който може да направите в домашни условия:

Всичко се приготвя много лесно, така че дори начинаеща домакиня може да се справи с такава рецепта.

Ще ви трябват:

- вода (топла) - 200 мл;

- сол - щипка;

- високоскоростна мая - 20 г;

- пшенично брашно - половин килограм;

- растително масло - 3 супени лъжици;

- захар - две чаени лъжички.

1. В купа разбъркайте захарта и маята до кремообразно състояние. Към тази паста добавете около 200 мл топла вода, оставете на топло място за 10 минути.

2. Междувременно смесете брашното и солта и пресейте в голяма купа.

3. В брашното направете кладенче, изсипете разтворената мая в него, както и растително масло, замесете хомогенно тесто, което не трябва да залепва за ръцете или купата ви.

4. Прехвърлете тестото върху повърхност, поръсена с брашно, и омесете до еластично тесто. Прехвърлете омесеното тесто в леко намаслена купа, покрийте и поставете на топло място да втаса (тестото трябва да се удвои по обем).

5. Намажете с растително масло избраната форма за вашия хляб.

6. Омесете отново вече втасалото тесто и го сложете в намаслената форма. Поставете съда на топло място за 20-30 минути. Междувременно включете фурната, за да се загрее до 230 градуса.

7. Поставете съда в предварително загрята фурна и печете вашия хляб за около 30 минути, докато стане златисто-кафяв.

Готовият бял хляб се охлажда върху телена поставка и след това се изважда от формата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Край на войната между Израел и "Хизбула" в Ливан? Прекратяването на огъня стана след дни на преговори с участието на САЩ и Франция  Депутатите бият рекорда си, ще изберат ли председател на Народното събрание? Първото заседание на парламента продължава вече 18 дни
Тази вечер е подходяща за чувствен и бавен секс Периодът е благоприятен, само трябва да контролирате емоциите и желанията си При проблеми с акумулатора или стартирането на двигателя: Причината може да се крие в алтернатора Основната причина за подобни повреди обаче може да се крие в алтернатора - устройство, което презарежда акумулатора и управлява електрическото оборудване по време на шофиране
Обра точките на 73 години Сиймур сякаш не старее Създадоха спагети, по-тънки от човешки косъм Спагетите са от нишестени нанофибри
Защо Николета Лозанова си крие лицето? Плеймейтката се омъжила тайно за Ники Михайлов бременна в 5-ия месец Проговори за Ивка Бейбе Евгени Генчев с ласкави думи за инфлуенсърката 
Стана 108 кила "Джоуи" е в тежка депресия Майката на Атижа прогони Петър Родителката на брадърката нахока бившия съквартирант на щерка си
61-годишна жена роди първото си бебе Майката и бебчето са в общо стабилно състояние, хубавата вест идва от Скопие, РСМ  "Увеличете помощта за Украйна" Зове Рюте