Рецепта за картофено къри с грах и кокосово мляко
Продукти:
4 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
2 супени лъжици олио
1 глава лук, нарязана
3 скилидки чесън, пресовани
2 чаени лъжици кимион
1 и ½ чаени лъжици лют червен пипер
4 чаени лъжици къри на прах
4 чаени лъжици гарам масала
2,5 см пресен джинджифил, корен (обелен и настърган)
2 чаени лъжици сол
400 г нарязани домати от консерва
400 г грах, сварен и отцеден
400 мл кокосово мляко
Приготвяне:
Сварете картофите в голяма тенджера на висока температура. Когато заврат, намалете котлона на ниска температура и оставете да къкрят 15 минути. Отцедете ги и ги оставете да изсъхнат от водата за 2 минути.
Междувременно загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна за 5 минути. Овкусете с подправките. Разбърквайте за 2 минути. Добавете доматите, граха и картофите. Залейте с кокосовото мляко и оставете да заври. Нека къкри така около 10 минути преди да сервирате.
Добави Коментар