Рецепта за спаначен пай с рикота в бутертесто
Продукти:
500 г спанак
450 г рикота
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол
2 супени лъжици пармезан, настърган
1 яйце
380 г бутертесто
Приготвяне:
Сложете спанака в дълбока тенджера заедно със 125 мл вода да заври. Разбърквайте за 10 минути, докато омекне и свалете. Отцедете водата. Нарежете спанака. Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете спанака с рикотата, пармезана, подправките. Разбъркайте много добре. Добавете яйцето и отново разбъркайте. Сложете част от тестото в намазнена тава за печене. Върху него разпределете пълнежа. С остатъка от тестото покрийте пълнежа. Печете за 30 минути в загрята фурна.