Съботна закуска: Омлет за мъже с топено сирене и пушено филе
И за мъже, и за жени, и за много енергия - отделете си само 15 минути за приготвянето на тази вкусна закуска. Да се направи пухкав омлет не е трудно. Трябва обаче, някой да ви каже едни малки номера, които да ви улеснят живота и да си похапвате мек, лек и въздушен омлет.
Естествено, че когато няма друго ядене, яйцата са първият и най-популярен избор. Същото важи и когато зверски ви мързи да направите нещо друго. Тайните за добър омлет са две. Първата е водата и втората - солта. За всяко яйце добавяйте по една супена лъжица студена вода. А сол НЕ се слага. Посоляването на омлета става след като е почти готов.
Време е да направим един най-обикновен омлет с пушено филе (може и бекон), топено сирене и свежи зеленчуци.
ПРОДУКТИ ЗА ОМЛЕТА
яйца - 6 бр.
топено сирене - 100 г
галета - 1 ч.л.
сол
ГАРНИТУРА
пушено филе - 150 г или бут
домати - 1 бр.
маслини - 8 бр.
чушки - 1 бр.
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбийте три от яйцата с малко сол и галета - 1 ч.л. Загрейте олио и изсипете яйцата, като се запържат сложете парчета топено сирене. Прегънете на две и поставете в чиния. Нарежете пушеното филе на тънки ивици, подредете ги заедно с няколко парчета домат. Чушката нарежете на колелца и също добавете заедно с маслините. С останалите яйца и продукти сгответе и другата порция.
Добави Коментар