Рецепта за рьощи с картофи и чесън
Продукти:
1 кг картофи, обелени и настъргани
1 яйце, разбито
300 г настъргано сирене Грюер
5 супени лъжици брашно
2 скилидки чесън
1 малка глава лук, ситно нарязан
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
Приготвяне:
Смесете всички продукти в голяма купа. Овкусете с подправките и разбъркайте добре с ръце. Загрейте голям тиган на висока температура. Загрейте в него олиото. Прехвърлете сместа с картофите в тигана, като я притиснете, така че да се разпредели равномерно в тигана. Пържете около 15 минути от едната страна. Обърнете рьощито и пържете за още 15 минути от другата страна или до златисто.
Ако ви е трудно да се справите с рьощито на цяло, разпределете го на малки порции по няколко малки рьощи в тигана. Сервирайте горещо, съветват от az-jenata.bg