Ако ви се ядат пълнени чушки с доматен сос, направете ги по този начин и няма да съжалявате
Пълнените чушки с доматен сос са класика през лятото. Това ястие няма аналог. Не можем да се сетим за друг кулинарен шедьовър, който да има толкова богат и наситен вкус и при направата му да участват пресни зеленчуци и продукти, богати на полезни вещества. Днес ще ви споделим рецептата за най-вкусните чушки с доматен сос, които да приготвите и да зарадвате с тях всички около трапезата. Това е едно от най-вкусните блюда, които да похапваме през лятото и след това да не усещаме тежест в стомаха. Пълнени чушки с доматен сос – истинско приключение за сетивата, пише actualno.com.
Продукти, които ще са ви необходими:
• 8 броя зелени чушки
• 5-6 средно големи домата
• 4-5 яйца • 400 грама сирене
• 2-3 кафени лъжички червен пипер
• 4-5 кафени лъжички сол
• 150 милилитра зехтин (но може и олио)
• 1-2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Вземете купа и в нея разбийте яйцата. Прибавете натрошеното сирене, брашното и разбъркайте старателно. Измийте чушките и направете надлъжен разрез около 2 – 3 см. Вземете малка лъжичка и започнете с нея да пълните чушките. Пригответе си тавичка и върху нея поставете хартия за печене. Подредете чушките и ги полейте с мазнина. Чушките се пекат за около 5 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. След това заливате с 1 ч.ч топла вода и отново връщате във фурната.
Започнете с подготовката на доматите. Измийте ги, почистете ги и ги обелете. Добре е да не ги режете на кубчета, а да ги рендосате. Така сосът ще е много по-вкусен. Към тях прибавяме сол, червен пипер и 1 яйце. Със сместа заливаме почти готовите чушки.