Да поглезим сетивата си неделно: Мока тирамису в чаша
Продукти:
8 бр бишкоти
1 чаена лъжица разтворимо кафе
120 мл гореща вода
2 супени лъжици ликьор или бренди
1 чаена лъжица захар
200 г рикота
200 г цедено кисело мляко
25 г пудра захар
1 чаена лъжица течна ванилия
25 г черен шоколад, настърган за декорация
Приготвяне:
Начупете всяка от бишкотите на три части. Натрошете ги и ги разпределете в 4 чаши. Поставете кафето в мерителна чаша и залейте с водата. Разбъркайте, за да се разтвори. Добавете ликьора или брендито. Прибавете и захарта. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Залейте бишкотите. Оставете ги да се накиснат добре, докато поемат течността.
Разбийте рикотата с цеденото мляко, пудра захарта и настъргания шоколад. Разпределете крема в чашите върху напоените бишкоти. Покрийте и охладете в хладилник за 30 минути преди сервиране.
Добави Коментар