Рецепта за вегетарански крокети от батат
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
батати - 400 г
кокосово брашно - 50 г
яйца - 1 бр.
сол
черен пипер
зелен лук - 2 с.л. нарязан
ПЪЛНЕЖ
тофу - 100 г
моркови - 1 бр.
гъби - 3 бр. големи
зелен лук - 2 бр.
червен лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
чушки - 1 бр. червена
сол
черен пипер
захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете всички съставки за пълнежа. Задушете червения лук, докато не пусне аромата си, прибавете тофуто, гъбите, моркова, зеления лук и червената чушка. Разбъркайте, налейте малко вода и гответе докато не омекне.
Прибавете сол, черен пипер и захар на вкус. Гответе и бъркайте, докато сместа за зеленчуковите крокети не се сгъсти, а след това я оставете настрани. Обелете и настържете батата в купа, смесете го с кокосово брашно.
Прибавете яйцата, зеления лук и подправки. Разбъркайте добре. Вземете 2-3 лъжици от сместа, сложете върху стреч флио и натиснете. Отгоре сложете 1 лъжица от тофу сместа. С помощта на фолиото оформете крокетите.
Пържете вегетаранските крокети от батат в дълбок съд в олио, докато не поруменеят.
Добави Коментар