Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за лазаня със спанак и рикота

Ключови думи: рецепта за лазаня, флагман

Приготвянето на лазаня, разбира се, в Италия е превърнато в истинско изкуство. Предлагаме ви в този горещ, летен сезон да се насладете на това ястие, но в един от неговите варианти без месо. В случая ще ви предложим една рецепта за лазаня със спанак и рикота.

Време за подготовка: 30 минути; Време за готвене: 30-40 минути; За 6 порции

Необходими съставки:

2-3 супени лъжици зехтин
1 кубче масло
2 скилидки чесън, тънко нарязани
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
2 килограма пресен спанак или 1 килограм замразен спанак
1 3/4 чаша рикота
2 чаши настърган пармезан плюс още 3 супени лъжици за соса бешамел
сол и черен пипер на вкус

12 листа сушени или пресни кори за лазаня

Сос Бешамел

2 супени лъжици масло
1 щипка сол
4 супени лъжици бяло брашно
2 чаши мляко
1 щипка черен пипер и смляно индийско орехче

Как да приготвите соса: 
Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Поръсете брашното и солта и разбъркайте, за да се образувате паста. Добавяйте малко по малко млякото, като бъркате непрекъснато. Сосът трябва да се сгъсти и да стане гладък и кремообразен. Подправете с черен пипер и индийско орехче.

За лазанята
Загрейте фурната до 180º. Загрейте зехтина заедно с маслото в тиган. Добавете чесъна и индийското орехче, запържете за 2 минути, след което добавете спанака. Гответе, докато спанакът омекне. Свалете от котлона, оставете да се охлади, след това оцедете колкото е възможно повече водата на спанака, като го изстискате с ръце. Спанакът се нарязва на едро и се слага в купа с рикотата и 2 супени лъжици настърган пармезан. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Добавете и 3 супени лъжици настърган пармезан в соса бешамел.

Намажете с 1 чаена лъжичка зехтин дъното на тавата и поставете 3 листа лазаня един до друг, след това редувайте плънката със спанак и смес от рикота и сос бешамел. Повторете процеса докато ви свършат корите с лазаня, завършвайки със слой сос бешамел. Отгоре залейте с останалия пармезан и печете във фурната за 30-40 минути.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели