Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за лазаня със спанак и рикота

Ключови думи: рецепта за лазаня, флагман

Приготвянето на лазаня, разбира се, в Италия е превърнато в истинско изкуство. Предлагаме ви в този горещ, летен сезон да се насладете на това ястие, но в един от неговите варианти без месо. В случая ще ви предложим една рецепта за лазаня със спанак и рикота.

Време за подготовка: 30 минути; Време за готвене: 30-40 минути; За 6 порции

Необходими съставки:

2-3 супени лъжици зехтин
1 кубче масло
2 скилидки чесън, тънко нарязани
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
2 килограма пресен спанак или 1 килограм замразен спанак
1 3/4 чаша рикота
2 чаши настърган пармезан плюс още 3 супени лъжици за соса бешамел
сол и черен пипер на вкус

12 листа сушени или пресни кори за лазаня

Сос Бешамел

2 супени лъжици масло
1 щипка сол
4 супени лъжици бяло брашно
2 чаши мляко
1 щипка черен пипер и смляно индийско орехче

Как да приготвите соса: 
Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Поръсете брашното и солта и разбъркайте, за да се образувате паста. Добавяйте малко по малко млякото, като бъркате непрекъснато. Сосът трябва да се сгъсти и да стане гладък и кремообразен. Подправете с черен пипер и индийско орехче.

За лазанята
Загрейте фурната до 180º. Загрейте зехтина заедно с маслото в тиган. Добавете чесъна и индийското орехче, запържете за 2 минути, след което добавете спанака. Гответе, докато спанакът омекне. Свалете от котлона, оставете да се охлади, след това оцедете колкото е възможно повече водата на спанака, като го изстискате с ръце. Спанакът се нарязва на едро и се слага в купа с рикотата и 2 супени лъжици настърган пармезан. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Добавете и 3 супени лъжици настърган пармезан в соса бешамел.

Намажете с 1 чаена лъжичка зехтин дъното на тавата и поставете 3 листа лазаня един до друг, след това редувайте плънката със спанак и смес от рикота и сос бешамел. Повторете процеса докато ви свършат корите с лазаня, завършвайки със слой сос бешамел. Отгоре залейте с останалия пармезан и печете във фурната за 30-40 минути.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Турция и Германия спорят за дюнера, ЕК се намеси Турция поиска преди време от Европейския съюз защитен статут за дюнер кебапа, тъй като рецептата на популярното в Германия ястие, се различава значително от традиционния вариант Премести се в Тексас Спрях да мързелувам, запалих се по фитнеса и здравословното хранене, споделя в мрежата Мис България
"Хизбула" потвърди смъртта на Хасан Насрала Израел съобщи по-рано за ликвидацията на лидера на организацията Времето през октомври ще е... динамично Температурите ще са между 3 и 33 градуса
12 загинали при взрив на бензиностанция в Дагестан В района на експлозията са повредени енергийни съоръжения Беше икономика №1, сега е от слабаците и ще пада още Според Бyндecбaнĸ Гepмaния вeчe e в peцecия
Брижит Бардо на 90 г.: Бягам от човечеството и се наслаждавам на тихата самота Тя има зад гърба си около 50 филма  Охранителят, стрелял по българи в Халкидики, е арестуван в Германия Трима души пострадаха при инцидента 
МВнР: Българските граждани да не пътуват до Ливан и незабавно да напуснат страната Призивът е във връзка „със сериозната ескалация на военните действия в Ливан през последните часове“ Новобранците на украинската пехота "замръзват" пред руската атака 50 до 70% от новите пехотни войски са убити или ранени в рамките на дни 
Не се научиха: Възрастна жена даде 30 000 лева на телефонни бандити Ето по какъв начин е станала жертва на схемата МРРБ предоставя максималния размер финансова помощ на община Средец Кметът Иван Кичев подписа днес споразумение с ведомството