Рецепта за шоколадова торта с нахут без печене
Продукти:
250 г черен шоколад, начупен
400 г нахут от консерва, отцеден и изплакнат
4 яйца
150 г захар
½ чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица пудра захар
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с мазнина. Покрийте с хартия за печене. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте до пълното му хомогенизиране. Разбийте яйцата.
Смесете ги с нахута и разбийте в блендер или с робот. Трябва да се получи гладка смес. Добавете към нея захарта и бакпулвера. Разбийте отново. Добавете разтопения шоколад и отново пасирайте до гладка смес.
Излейте сместа в подготвената форма за печене. Печете за 40 минути или до суха клечка в загрята фурна. Оставете да изстине за 15 минути, преди да разрежете. Поръсете с пудра захар преди сервиране.
Добави Коментар