Да си оближеш пръстите: Бисквитена торта с маскарпоне
Няма начин да сте любител на десертите и да подминете бисквитената торта с маскарпоне и заквасена сметана. Приготвянето й отнема едва около 50 минути, а гарантирано щом я вкусите ще си оближете пръстите.
Необходими Продукти
бисквити - 250 г какаови (Роден край или по избор) маскарпоне - 220 г заквасена сметана - 200 г пудра захар - 120 г пресята шоколад - 100 г млечен банани - 1 бр. прясно мляко - 100 мл
Начин на приготвяне
Смесете и хубаво разбъркайте маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Нарежете банана на тънки кръгчета. Затоплете леко прясното мляко. Потапяйте бисквитите в прясното мляко и подредете в тавичка. Като подредите първия ред бисквити, сипете от крема и заравнете.
Отгоре подрете кръгчета банан. Покапете с малко от разтопения шоколад. Повторете с втори слой бисквити и така докато продуктите свършат. Завършете с крем, като украсите с разтопен шоколад. Поставете бисквитената торта в хладилника за час да се охлади.
Добави Коментар