Бишкотена торта с маскарпоне и кокос
Продукти:
200 г маскарпоне
Около 20 твърди бишкоти
200 мл течна сладка сметана за разбиване
70 г захар
1 ч.л. мед
Настъргана кора на 1 или ½ портокал
Мляко за потапяне на бишкотите
100 мл коняк по желание
Кокосови стърготини за украса
Приготвяне:
Разбийте маскарпонето, след което добавете към него меда и портокаловата кора. Отделно с миксер разбийте сметаната и я прибавете към маскарпонето като разбъркате хубаво с шпатула. Следва да започнете с реденето на бишкотите в подходяща форма за сладкиш или пък в купички, чаши. Всяка бишкота се потапя в млякото, като към него по желание може да добавите и коняка. Подредете един ред във формата, намажете обилно крем, с лед това втори ред с напоени бишкоти. Накрая завършете с крем и поръсете с кокосови стърготини. Сложете в хладилник за 3-4 часа, за да стегне.
Добави Коментар