Суперхраните на лятото или защо сега може да ядете до насита всичко
Магически храни няма. Но има магическа формула, по която да се храните така, че да сте здрави, във форма и да не придобивате фигура на симпатична бухтичка.
И формулата е „разнообразие+умерени количества“.
А лятото е най-подходящият момент да приложите на практика тази схема.
През този сезон всички плодове и зеленчуци са на достъпни цени и ще ви помогнат в превенцията на сериозни заболявания като алцхаймер, рак, сърдечно-съдови проблеми…
Вижте изчерпателен списък с всичко вкусно, което да сложите на масата от днес чак до октомври:
Нар
Най-обичания плод от диетолозите в последно време. Богат на полифеноли, нарът е новото супероръжие срещу рак.
Ако беленето на нар не ви е любимото занимание, можете да го консумирате под формата на сок.
Мазни риби
На морето тук обикновено ядем цаца, но тя не е единствената риба, на която трябва да се обърне внимание.
Разнообразявайте цацата с толстолоб, лефер и подобни, които са богати на омега-3 мастни киселини и ни предпазват от сърдечно-съдови заболявания.
Червени, сини и черни плодчета
Колкото повече различни по цвят плодове ядете, толкова по-добре. Сега е моментът на боровинките, малините, френскоот грозде, горските ягоди.
Богати са на полифеноли, които предпазват от рак. Подобряват вида и здравето на кожата, така че можем да ги сметнем дори за козметичен продукт
Добави Коментар