Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-бързата и лесна рецепта за домашен хляб

Ключови думи: рецепта за хляб, лесна рецепта за хляб, флагман

Няма нищо по-вкусно от топъл и прясно изпечен хляб. Много от вас сигурно още пазят спомена от детството, когато носейки хляб от магазина, задължително отхапват малко парченце, тъй като беше просто невъзможно да се устои.

Сега по рафтовете в магазините можете да намерите хляб за всеки вкус. Към него се добавят зърнени храни, ядки и подправки. Изборът е просто огромен. Но не винаги този хляб е качествен и вкусен. Затова ви предлагаме сами да приготвите хляба във фурната.

Да, да, за това не е необходимо да има машина за хляб, подходяща е обикновена фурна. Буквално за няколко минути, и с няколко съставки, във вашия дом ще усетите аромата на вкусен и горещ домашен хляб.

Предлагаме ви изпитана рецепта за най-бързият хляб, който може да направите в домашни условия:

Всичко се приготвя много лесно, така че дори начинаеща домакиня може да се справи с такава рецепта.

Ще ви трябват:

- вода (топла) - 200 мл;

- сол - щипка;

- високоскоростна мая - 20 г;

- пшенично брашно - половин килограм;

- растително масло - 3 супени лъжици;

- захар - две чаени лъжички.

1. В купа разбъркайте захарта и маята до кремообразно състояние. Към тази паста добавете около 200 мл топла вода, оставете на топло място за 10 минути.

2. Междувременно смесете брашното и солта и пресейте в голяма купа.

3. В брашното направете кладенче, изсипете разтворената мая в него, както и растително масло, замесете хомогенно тесто, което не трябва да залепва за ръцете или купата ви.

4. Прехвърлете тестото върху повърхност, поръсена с брашно, и омесете до еластично тесто. Прехвърлете омесеното тесто в леко намаслена купа, покрийте и поставете на топло място да втаса (тестото трябва да се удвои по обем).

5. Намажете с растително масло избраната форма за вашия хляб.

6. Омесете отново вече втасалото тесто и го сложете в намаслената форма. Поставете съда на топло място за 20-30 минути. Междувременно включете фурната, за да се загрее до 230 градуса.

7. Поставете съда в предварително загрята фурна и печете вашия хляб за около 30 минути, докато стане златисто-кафяв.

Готовият бял хляб се охлажда върху телена поставка и след това се изважда от формата.

Източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кола по таван в нива край Хасково, шофьорът е загинал От полицията установяват самоличността му Марио купи къща на родителите си с пари от "Биг Брадър" Доскоро в дома им нямаше нито течаща вода, нито дори вътрешна тоалетна
Тръмп размаха метлата, 17 инспектори уволнени Демократите сигнализират за чистка и риск от корупция Сашко от Перник пак събра погледите, хвалят го за спортните му постижения Освен в плуването Сашко се оказва и много добър бегач
Вижте кои зодии ще се радват на късмет и пари! Китайски хороскоп за февруари Столетна двойка разкри тайната на непоклатимия си брак Според дъщерята основната тайна на силния брак на родителите й е търпението
Фицо няма намерение да подава оставка въпреки протестите в Словакия Премиерът все пак не изключва провеждането на предсрочни избори, ако управляващата коалиция загуби мнозинството си в парламента Шофьор почина зад волана пред очите на жена си и детето Предполага се, че е получил инфаркт или инсулт
Севлиево подписа със сина на Валери Божинов Той идва от дубъла на Септември София Слага край на опашките пред гишетата Министърът на транспорта се срещна с автомобилни превозвачи
Разкриха домашна лаборатория за производство на наркотици Иззети са количества метамфетамин, амфетамин база, червен фосфор, MSM и др България приветства освобождаването на българската гражданка от “Хамас“ МВнР: Изразяваме надежда скоро да бъде освободен и другият заложник с българско гражданство