Салата „Цезар“ с аншоа, чесън и пармезан
Продукти:
6 скилидки чесън, обелени
10 супени лъжици майонеза
5 бр. филенца от аншоа
6 супени лъжици пармезан, настърган
1 чаена лъжица сос Уорчестър
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица лимонов сок, пресен
Сол и черен пипер на вкус
4 супени лъжици зехтин
250 г крутони
1 бр. салата айсберг
Приготвяне:
Нарежете на ситно или пресовайте 3 от скилидките чесън. Смесете го с майонезата, аншоата (нарязана), 2 супени лъжици пармезан, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Добавете солта и пипера. Разбъркайте много добре. Охладете в хладилник за 30 минути преди употреба.
Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете останалия чесън (ненарязан), като разбърквате за няколко минути. След това го извадете. Важно е само да овкуси мазнината. Добавете крутоните и запържете и тях в мазнината до златисто. Извадете ги и ги отцедете върху хартия. Овкусете с подправки, ако желаете.
Подредете накъсаната салата айсберг в купа. Залейте с подготвения дресинг. Добавете крутоните. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте.
Добави Коментар