Рецепта за реване с крем
ЗА РЕВАНЕТО
яйца - 7 бр.
захар - 100 г
брашно - 200 г
грис - 50 г
сол - 1 щипка
ванилия - 1 прахче
ЗА СИРОПА
захар - 900 г
вода - 1 литър
масло - 100 г
лимон - 1 бр. сока и кората
канелени пръчици - 2 бр.
ванилия - 1 прахче
ЗА КРЕМА
прясно мляко - 1 литър
нишесте - 125 г
захар - 0. 5 ч.ч.
ванилия - 2 прахчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете сиропа, като смесите водата, захарта, обелената кора на лимона, сока на лимона, канелените пръчици и ванилията. Варите за 10 минути след завиране, като в края на варенето прибавяте маслото. Оставете да се охлади. В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете предварително смесените пресято брашно, гриса, ванилията и щипка сол, разбъркайте бавно и внимателно с шпатула.
Сипете сместа в правоъгълна тава намазана с малко масло. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до златисто-кафяво за около 30 минути, до суха клечка. Горещото реване залейте с охладения сироп и оставете да се охлади и попие сиропа напълно.
За крема смесете захарта със студеното мляко и нишестето, разбъркайте до гладка смес. Поставете съда на котлона и варите до сгъстяване на бавен огън, при непрекъснато бъркане. Горещия млечен крем разпределете върху реването равномерно и отново оставете да се охлади напълно. Преди сервиране гарнирайте с натрошени ядки, кокосови стърготини, шоколадови пръчици или др. Реването с крем е готово.
Добави Коментар