Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Обичате пикантни храни? Ето ползите и минусите!

Ключови думи: пинкантна храна, възпаление, ястие

Обичате пикантна храна? Не сте единствените! Богатите на подправки ястия имат много плюсове, макар че човешкото тяло реагира различно при хапването им. Най-важно е да сте умерени дори с любимите ястия, за да се възползвате максимално то всичките им предимства.

Ето и кои са те:

Намаляват възпаленията и инфекциите

Подправките имат противовъзпалителни свойства. Пикантните храни са чудесни за лечение на здравословни състояния като главоболие, автоимунно заболяване, артрит и гадене. Подправките са богати на антиоксиданти, имат антибактериални и антимикробни свойства. Това може да помогне и за предпазване от инфекциите в организма, като елиминира причиняващите болестта елементи.

Превенция от рак

Според проучванията пикантните храни могат да действат върху раковите клетки и да ги елиминират или да ограничат растежа им. Вследствие на това тяхно действие ракът може да забави развитието си или дори да хапвате пикантни храни като превенция срещу тази болест, пише Tialoto.bg

Могат да удължат живота

Според проучване на Харвард и Китайския национален център за контрол и превенция на заболяванията, редовната консумация на подправки може да помогне на хората да живеят по-дълго.

Подобряват метаболизма

Антиоксидантите в подправките помагат на метаболизма, което пък ще ви е от полза да контролирате и да намалите теглото си, ако желаете.

Рискове, свързани с приема на пикантни храни

Различните хора имат различна толерантност към подправки. Ако не внимавате и заложите на много люти подправки, можете да задълбочите вече съществуващи храносмилателни проблеми. Особено внимателни трябва да са хората, които страдат от язва или колит. Пикантната храна може да окаже влияние и върху вкусовите ви рецептори и да ги притъпи, след което няма да можете да се наслаждавате пълноценно на непикантни храни. За да предотвратите това, бъдете внимателни с консумацията на по-наситени и остри подправки и не прекалявайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
ГДБОП разби организирана престъпна група Четиримата ѝ членове изнудвали за пари в София Надарена кака "омагьоса" нападател на Генк Пам представя себе си като дизайнер, но също така е модел
Предложение предвижда богатите страни да плащат 250 млрд. долара годишно за климата Финансовият въпрос е основната тема на спорове на преговорите на конференцията COP29 Залужни: Започна Третата световна война!      Според него началото ѝ се доказвало от привличане на военна помощ от Китай, Иран и Северна Корея за Русия
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево  Кметът на Минерални бани остава под домашен арест От прокуратурата коментираха, че разследването продължава, като е възможно и повдигането на нови обвинения
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути Тя е била оборудвана с шест бойни глави: всяка от тях оборудвана с шест суббоеприпаса Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли Има нужда от облекчаване на режима по отношение на предоставяните документи
Русия превзе още територия в Източна Украйна Селото е разположено на 12 км северно от Курахово  "Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам" Това сподели холивудска звезда, разказвайки перипетиите си
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово Движението ще бъде ограничено за 3 часа Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024 Надпреварата се провежда за първи път