Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пикантни агнешки котлети в индийски стил, които трябва да опитате

Ключови думи: агнешки котлети рецепта, флагман, рецепта за агнешки котлета

Агнешкото месо е задължителен елемент от трапезата на всяко семейство на Гергьовден. Агнешките котлети също са традиционен вариант за ястие на празника. Но ако искате за опитате нещо ново и различно, пригответе си рецептата на Рик Стайн за агнешки котлети в индийски стил от канала 24kitchen.

Индийската кухня е една от най-разнообразните и богати на вкусове и аромати кухни в света. Тайната на индийските ястия се крие в богатството от подправки и тяхното комбиниране, в лесните, но много ароматни маринати и в правилния подбор на продуктите.  

Ако искате да пренесете вкусовете на Индия във вашата кухня, пригответе си това ястие.

Нужните продукти:

1 кг агнешки котлети
12 шушулки кардамон
12 гвоздейчета карамфил
8 см канелена пръчка
2 ч.л. семена от резене
2 индийски дафинови листа
1 1/2 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. смлян джинджифил
1.5 л. пълномаслено прясно мляко
75 мл олио
 
За панировката:

250 г брашно
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. смлян черен пипер
2 ч.л. семена от резене, предварително запечени
1 ч.л. смлян джинджифил
семена от 30 шушулки кардамон
1 ч.л. сол
3 зелени люти чушки
2 белтъка
щипка масала
 
Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки карздамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън.
2. Поставете агнешките котлети в млякото и варете 10 минути на слаб огън.
3. Извадете котлетите с помощта на щипки в чиния. Дръпнете млякото от огъня и го оставете да изстине.
4. За панировката пресейте брашното и нишестето в купа. Добавеет подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно заедно със семките зелени люти чушки.
5. Разбийте белтъците на пяна. Оформете кладенче в сместа с брашното и добавете белтъците. Разбъркайте. Добавете няколко лъжици охладено мляко, докато получите желаната консистенция на смес за палачинки.
6. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете агнешките котлети в панировката и ги изпържете на няколко порции до златисто, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Поръсете ги с гарам масала.

Източник: Дарик
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Разплакаха я В "Ергенът" Стана ясно дали е спал със 72-годишна Диньо и жената са само приятели
Шеф Ангелов към готвачките в Hell`s Kitchen: Имате яки трътки Кулинарният гуру похвали бургазлийката Тоби и Марина, чинията им била като за списание Прославят България Брат и сестра с отличия на СП
Джорджеску внася кандидатурата си за президент на Румъния на 7 март Независимият крайнодесен кандидат спечели първия тур на президентските избори на 24 ноември Организира мащабна среща Ганчев иска да е начело на борбата
Русия започна важни преговори с... УЕФА България с впечатляващо представяне на най-големия форум за туризъм в Германия Мирослав Боршош откри най-мащабния български щанд досега в Берлин
Спешен ход в "Ергенът" Виктор май не остави шансове на Мартин с една от най-интересните дами Сръбският Слави Трифонов почина, точно така, както Ванга му предрече Легендата Саша Попович умря в съня си
Развитие по казуса с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер заяви, че ще обсъди със семейството си дали да обжалва... Почина голямо медицинско светило Напусна ни проф. д-р Милан Миланов