Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Диетична пица: Тайра Банкс споделя рецептата си

Ключови думи: тайра банкс, диетична пица, рецепта за диетична пица

Бургери, пици, пасти и торти. Всичко това ни е забранено в месеците преди лятото, в опит да поддържаме стройна и стегната форма. Заедно с редовните тренировки, ние следваме здравословни диети, които изключват всякакви тестени изделия, захарни напитки и десерти. Ограниченията обаче не означават, че не можем да бъдем иновативни и да измислим начин, по който да се насладим на вкусните ястия, като в същото време останем верни на отслабването.

Тайра Банкс, която рядко споделя подробности от личния си живот с обществото, реши да зарадва феновете си с лесна рецепта за диетична пица. Като всички нас, моделът се опитва да не прекалява с вредните храни, още повече, когато продължава да се подвизава като водеща и трябва да изглежда във форма. Освен това, Банкс следи и за здравословното състояние на 5-годишния си син Йорк и се опитва да го предпази от затлъстяване.

Затова звездата е намерила чудесен начин да залъже както своя, така и апетита за вредни храни на момчето. В социалните мрежи тя сподели снимка на цветна пица, която прилича на обикновената, но всъщност е доста по-различна. Тук главна роля играе не тестото, а карфиолът, като в рецептата няма никакво брашно. За да стане привлекателна за детското око, основата е покрита с цветни зеленчуци, които осигуряват нужните хранителни вещества. Тук ще видите лук, броколи, чушки, царевица и черни домати.

„Кой казва, че вкусната храна не може да бъде полезна? Защото аз мога да поспоря“, пише Тайра под снимките. Тя допълва, че се е сдобила с рецептата от Gimme Delicious и посъветва феновете си да я опитат у дома. Звездата сподели, че всеки може да използва каквито си иска зеленчуци, според предпочитанията си.

Ето и рецептата за здравословна цветна пица:
Необходими продукти:
1 Карфиол

1 яйце

1 ч. ч. настърган пармезан или 1/2 ч. ч. моцарела

1/4 ч. ч. настъргана моцарела

сол

чесън на прах

розмарин

риган

Начин на приготвяне:
Всичко започва с карфиола. Сваряваме го, оставяме го да се охлади и после го изцеждаме от водата. Уверете се, че цялата вода е изцедена от зеленчука, за да може да се слепи достатъчно и да стане като истинско тесто.

Слагаме го в дълбока купа и добавяме всички останали продукти. Смесваме ги добре до получаване на тесто, след което го разстиламе върху хартия за печене. Хубаво е преди това да я намазните със зехтин, за да предотвратите загаряне. Запечете блата за 12-15 минути докато краищата придобият златист цвят.

Извадете блата от фурната, след което го покрийте с доматен сос, моцарела и избраните зеленчуци. Предварително ги нарежете на малки кубчета, за да могат да се поберат върху всяко парче.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Скандалът с него продължава Коцето е обект на критики  Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България
ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек
Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение Те не могат да пият Алкохол
Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното
Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси
ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година Ще закрият ли Комисията за досиетата? Няма ДС, а 10 млн. лева потъват в нищото Председател на АБВ от коалиция „БСП-Обединена левица“ Румен Петков настоява да се махне и КПКОНПИ, но не само защото се използвала като бухлака