Как да приготвим ядково мляко, ядково сирене и веган майонеза
Забелязал ли си, че веган млечните продукти са много популярни напоследък? Може да се каже, че живеем във времена на безмлечен/безлактозен Ренесанс. В момента по био и веган магазините могат да се намерят креативни и вкусни растителни млечни продукти с бадеми, кокос и соя.
Веган киселотo мляко също е източник на пробиотици, протеини, фибри и здравословни мазнини – в зависимост от типа веган кисело мляко, който избереш.
Приготвянето на веган млечни продукти в домашни условия никога не е било по-лесно!
Ето ги и нашите зашеметяващи предложения:
КОКОСОВО МЛЯКО
СЪСТАВКИ:
100 гр кокос или кокосови стърготини
500 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Внимателно счупи кокосовият орех. Махни кората и нарежи вътрешността на малки парченца, с които блендерът ти да може да се справи. Постави нарязаният кокос и водата в блендера и блендирай за около 2 минути. С помощта на цедка или торбичка за ядково мляко прецеди течността. И готово! Вкусното мляко е при теб