Доса - най-вкусната индийска палачинка. Ето как да я приготвим
Доса са много тънки пълнени палачинки. Те се продават на всеки уличен ъгъл в Южна Индия. Подходящ избор са за закуска, тъй като са богати на въглехидрати и протеини, необходими за зареждане на организма за целия ден. Може обаче да се хапват и на вечеря.
Интересно е да се знае, че южноиндийският кулинарен шедьовър е включен в топ 50 на най-вкусните храни на планетата според класацията на CNN. Опитайте тези палачинки с различен вкус и подправки. Каналът "Try This" във vbox7 показва как да си ги приготвите.
Рецепта е за четирима души.
Необходимите продукти са:
Лук - 1 глава
Джинджифил - 1 супена лъжица
Черен пипер - 2 супини лъжици
Карамфил- 1 супена лъжица
Киимион - 2 супени лъжици
Семена черен синап- 3 супени лъжици
Куркума и чили на прах- 1 чаена лъжичка от всяко
Свинско бонфиле - 400 гр
Смес от подправки
Вода
Доматена паста - 1 супена лъжица