Чийзкейк с бял шоколад и ягоди
Продукти:
300 г бял шоколад, начупен
50 г масло
1 чаена лъжица ванилия
400 г крема сирене
50 г пудра захар
100 мл високомаслена сметана, разбита
250 г ягоди
За бисквитената основа:
1 пакет бисквити дижестив
100 г масло
Приготвяне:
Пригответе основата, като натрошите бисквитите и ги смесите с разтопеното масло. Намачкайте сместа и я притиснете на дъното на форма за чийзкейк, като притиснете добре с пръсти. Приберете в хладилника за 30 минути да стегне.
Разтопете белия шоколад на водна баня. Добавете маслото и ванилията и разбърквайте до пълното им хомогенизиране. След като се разтопят и смесят ги свалете от котлона. Оставете да изстинат леко.
В друга купа смесете крема сиренето, пудра захарта и разбитата сметана до получаване на гладка смес. Добавете към нея сместа с шоколада и разбъркайте добре. Нарежете ягодите. Добавете половината от тях в крема, като разбъркате много внимателно, за да не ги нараните. Излейте сместа върху блата. Охладете в хладилник за 4 часа или за през нощта.
Преди да сервирате чийзкейка подредете останалите ягоди отгоре.
Добави Коментар