Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусната манджа от бабината кухня

Ключови думи: манджа, бабина кухня, рецепта, яхния, свинско месо

Когато си спомняме за онези години, в които нашите баби неуморно стояха до печката и енергично разбъркваха с лъжица в тенджерата, очите ни се пълнят със сълзи. Това бе времето, в което всяка една простичка рецепта се превръщаше в произведение на изкуството. Домашната храна, прясно изпеченият хляб, лютите чушлета и всичко останало, поднесено с желание на трапезата, бе толкова вкусно, че дори е трудно да се опише с думи.

Добрата новина е, че рецептурниците на нашите баби ще живеят вечно и благодарение на любопитните детски погледи днес имаме възможността да пресъздадем точно онова ястие, което се е приготвяло на специален повод. Днес ще споделим с вас рецептата за една изумителна манджа, която не изисква почти никакви познания в кулинарията.

Ето я и нея: Яхния със свинско месо

Продукти, които ще са ви нужни:

• 1 кг свинско месо

• 3 големи картофа

• 2 глави лук

• 2 домата

• 3 скилидки чесън

• 100 мл олио

• 2 с.л. брашно

• Сол

• Черен пипер

• Червен пипер

Ето, че идва ред да сготвим онази манджа, която винаги ще ни връща към спомените за детството. Тя не е диетична, нито лишена от глутен, но пък за сметка на това е най-уникалната творба на всяка мила баба по света.

Приготвяне:

Нарежете месото на кубчета. Обелете и нарежете лука на полумесеци, доматите и картофите на кубчета. В тенджера изсипете олиото и запържете късчетата свинско месо. Към тях прибавете пресованите скилидки чесън. Поставете зеленчуците и долейте с вода по ваша преценка (около 1 литър). Оставете да къкри на бавен огън, така че продуктите да омекнат и да са почти готови за похапване.

Прибавете подправките и в малка купичка разбъркайте брашното с вода, така че да се получи гъста каша. Прибавете сместа към манджата и отново разбуркайте. Оставете да покъкри още 30 минути и едва след това сервирайте в чинии. Не забравяйте да поднесете ястието в компанията на няколко люти чушлета и филия домашен хляб. Насладете се на тази гозба, напомняща за бабините вкусотии!

3
Коментара по темата
3.
Джони Браво
24.03.2021 07:54:06
До 2

Не е турска. Италианска е, по-скоро латинска. "манджаре" ям на итал
2.
Тони
24.03.2021 07:10:56
Манджа не е ли турска дума?
1.
Воля жени
23.03.2021 21:44:04
Тая манджа я готви и г-н депутата Валери Симеонов
  Добави Коментар
Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия
Няма да повярвате какво работи малката дъщеря на Путин Руският лидер не признава за съществуването й Мария Бакалова потъна в скръб "Обичам те! Винаги ще те обичам", написа актрисата
Котарак уби човек Скръбна вест от Русия  Спират „Пееш или лъжеш? Тази неделя зрителите на Нова ще гледат "Игри на волята" вместо музикалното шоу
ЕП реши: Ще продължим да си пушим на открито! Депутатите в Страсбург казаха „не“ и на забраните за бездимен тютюн и вейпинг както на закрито, така и на открито Откриват тържествено "Нотр Дам" на 7 декември 5.5 години след пожара катедралата е готова да отвори врати за публиката
Лесна рецепта с 3 съставки за вкусна супа всеки път Тя е идеална за студен зимен ден и най-вероятно вече имате тези съставки у дома Коледно настроение завладя несебърско училище Празнична атмосфера озари и двора на учебното заведение
Знакови уволнения в Би Ти Ви? Водещите на "Преди обед" могат да се разделят с предаването в края на годината Дерматолог посочи най-мръсната част от човешкото тяло Пъпът...