Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Абсолютно изкушение: Чийзкейк брауни за десерт

Ключови думи: Чийзкейк, брауни, десерт, рецепта, шоколад

Днес сме ви подготвили един изненадващ, но изпробван и одобрен десерт, който съчетава две любими неща – наситено шоколадова брауни основа и плътен чийз крем, който образува полутечен център. Приготвя се много лесно, а най-важното е да уцелите времето за печене, за да запази правилната текстура. Но повярвайте ми – искате да го опитате.

За брауни в тавичка 10х30 см. ще са ви необходими следните продукти:

За браунито:

160 г черен шоколад/кувертюр

4 с.л. кокосова захар

4 с.л. кокосово масло

2 яйца

1/3 ч.л. сол

80 г лимецово брашно

1 ч.л. бакпулвер

За чийз слоя:

270-300 г крема сирене

3 с.л. кокосова захар

1 яйце

80 г бял шоколад, на парченца

Ванилия

Начин на приготвяне:

Подгответе си на котлона бенмъри с тенджера с вода и купа над нея. Нарежете черния шоколад на парченца и го поставете в купата, добавете захарта и маслото към него и разбъркайте до пълно разтапяне на шоколада. Премахнете от котлона. След като леко охладите за около 2-3 мин. шоколада, добавете към него двете яйца едно по едно при постоянно разбъркване с миксер. Добавете солта, бакпулвера и брашното и разбъркайте до постигане на хомогенна, разтеглива, гъста смес.

За подготовката на чийз слоя в чиста купа разбийте с миксер за 1-2 мин. крема сиренето, след което добавете яйцето, захарта и ванилията. Когато кремът е хомогенен, добавете наситнения шоколад и разбъркайте добре. Застелете леко намазнена тавичка с хартия, така че тя да залепне плътно. Добавете половината от брауни сместа и разстелете равномерно в тавичката.

Отгоре намажете с чийз крема. Над него добавете внимателно остатъка от брауни сместа и с клечка за зъби направете хоризонтални линии по цялата площ, а после и вертикални, за да се комбинират двете смеси. Запечете в предварително загрята фурна на 190*С с вентилатор за около 17-20 минути. Охладете и се насладете, а обещаваме ви – ще ви хареса!

2
Коментара по темата
2.
Каракольо
12.03.2021 23:41:14
туй прилича на две лайна и посредата сополи
1.
*********
12.03.2021 22:39:50
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
  Добави Коментар
Българин с чудовищен антирекорд зад волана! А страната като цяло... Родината ни е на първо място в негатовно подреждане Земетресение близо до Русе Трус люшна съседна Румъния
"Сватба" грабна "Червена роза" за най-добър филм на международен фестивал в Индия Лентата с куп награди Имен ден празнуват... Православната църква почита днес...
Какво ще е времето днес? Утро с отрицателни температури, облачно през деня Ботоксът на д-р Гудз внесен нелегално от Турция, съхранявала го в дома си Властелинът на отровата няма медицинско образование, а само сертификати
Китай отвърна на удара и Тръмп е в деликатна ситуация Експерти предупреждават, че от търговската война ще пострадат потребителите в САЩ, тъй като митата ще предизвикат повишаване на инфлацията Трагедия в образователен център, 10 шведи убити Има и ранени, стрелецът е ликвидиран
Коцето и Кобилкина с пикантен разговор (18+) Те размениха фрази Много е чаровна Джорджи обра точките във Фейсбук
Феновете на банани трябва да знаят, че... Една от най-честите грешки при съхранение на банани е поставянето им в купа с други плодове  Путин подписа любопитен указ Руската федерация ще организира...