Ресторантите се готвят за голямото отваряне с изумителни оферти
Със специални комплименти като шотове и кексчета се готвят да посрещнат клиентите част от заведенията при отварянето си на 1 март, пише в днешния си брой вестник "Телеграф".
Едно от заведенията, които работеха само за вкъщи, ще изненада с ново предложение в менюто - конски специалитети. В други заведения пък тече трескава подготовка за посрещане на гости, като се сменя интериорът, монтират се нови пана с митични животни, поставят се нови столове и маси.
В повечето ресторанти не е предвидено тържествено отваряне или специални оферти, но обещават цените да се запазят на нивата от миналата година.
Очаква се някои заведения да не предлагат всичко, включено в менюто, тъй като не е ясно каква ще е клиентелата, а от това зависи и какво да е зареждането, коментира Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията.
Има много запитвания в страниците в социалните мрежи на ресторантите, а също така и вече текат резервации за празниците през март, разказа Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Усеща се, че хората искат да се забавляват. Има ресторанти, които ще предложат на клиентите си оферти за 1 март, но те са по решение на управата.
Не се очаква голям прилив на клиенти в началото на другия месец, но вече се приемат резервации за 3 и 8 март, добави Алибегов.
Мерките, които ще са в заведенията, са като миналата година. Ше има дезинфектант на масите, маските за клиентите ще са по желание, а сервитьорите ще са задължително с предпазни средства на лицето. Също така при сервиране на храна ще носят ръкавици. През топлите месеци, ако заведенията останат отворени, ще предложим маските в летните курорти да бъдат заменени с шлемове, тъй като заради жегата може на служителите да им прилошее.
Алибегов коментира, че при първото отваряне през миналата година бяха поставени дезинфектанти, но много хора не ги ползваха.
То иначе живот ли е тва