Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Режимът 17/20 – тайната на звездите за перфектна фигура

Ключови думи: диета, фигура, режим, здраве, тяло, отслабване

Магнус Лидгбак е персонален треньор и диетолог, който е отговорен за физиката на някои от най-известните имена в Холивуд. Шведът е тренирал Алисия Викандер за ролята ѝ в Tomb Raider, Гал Гадот за Wonder Woman и Бен Афлек за Justice League. Освен това той е работил с Александър Скарсгард, Кейти Пери и Хари Стайлс. Освен че ги подлага на строги тренировки, Лидгбак им предписва и балансирана диета, която да бъде в тон с упражненията. Треньорът използва метода 17/20, който не включва следене на калории, няма забранени храни и екстремни ограничения.

На всеки 4 дни всичко е позволено

Философията на Лидгбак казва, че 17 от 20 ястия трябва да бъдат здравословни, като останалите три са по желание на клиента. В здравословния период треньорът изисква да се приема голяма доза протеин, зеленчуци, здравословни мазнини и бавноразграждащи се въглехидрати. Последната група се състои от въглехидрати като ядки, ориз, пълнозърнест хляб и картофи. Що се отнася до останалите три ястия, те могат да бъдат каквито си поискате. „Това означава, че може да ядете паста, да излезете с приятели и да се насладите на някой десерт или да си поръчате чаша вино“, споделя Лидгбак пред Insider. Той работи с четиридневен график, в който се съдържат пет ястия на ден.

Не се мерят калории

Когато работи с актьори, които влизат във форма за големи филмови роли, Лидгбак използва калории и макроси (протеини, въглехидрати и мазнини), но не смята, че броенето на калории е необходимо за всички. За тези, които искат да следят какво ядат, той препоръчва да се съсредоточат върху макросите, като се стремят между 30% и 40% от общия прием на храна да бъде протеин, а останалите да са смес от въглехидрати и мазнини. Но Лидгбак смята, че по-лесният подход да държите размера на порцията си под контрол, е като използвате ръцете си като ориентир. „За обяд и вечеря слагам шепа протеин, шепа мазнини или въглехидрати, или комбинация от двете, както и две шепи зеленчуци“, казва той пред Insider. Това не е универсален подход, а отправна точка и можете да се коригирате въз основа на целите си – загуба на мазнини или натрупване на мускулна маса, както и в зависимост от типа тяло и ниво на активност, пише Tialoto.bg

Методът е насочен към баланса и щастието

Докато някои треньори на знаменитости казват на хората да намалят драстично калориите и да се откажат от всичките си любими храни, Лидгбак използва по-устойчив подход. „Има толкова много диети и толкова много фалшива информация, че хората всъщност не знаят какво да правят“, казва той. Според него, повечето от нас се опитват да достигнат до крайния резултат твърде бързо и именно там им е грешката. Лидгбак съветва да се обръща повече внимание на щастието и баланса, а не на ограниченията и мъчителните тренировки. Затова разработва системата 17/20, която вече използва от две десетилетия. „Обичам храната, обичам хубавата чаша вино и мисля, че трябва да се наслаждаваме на всичко“, казва той. Допълва, че не вярва в строгото ограничение и забраните. „Мразя, когато някой има гузна съвест, след като си е позволил нещо вкусно“, казва треньорът пред Insider. Той се опитва да промени мисленето на клиентите си и да ги накара да се отърват от това чувство на вина.

Всичко зависи от вас

Какво би казал Лидгбак, ако някой си позволи не три, а четири дни на угощение? „Не бих се винил за миналото, а по-скоро ще се фокусирам върху останалите 16 ястия, в които да ям това, което трябва“, отговаря той. Не трябва да сте гузни, а просто да продължите напред с режима. На всеки се случва да попадне в цикъл, където му се събират рождени дни или празненства, на които да си позволи повече от необходимото. „Системата не е създадена, за да ви наказва. Тя е там, за да ви осигури структура, без да ви принуждава да ядете определени храни или да се отказвате от други“, казва Лидгбак.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила