Защо да държим лака за нокти в хладилника
Има жени, които обожават да си правят маникюра вкъщи и за целта често купуват нови лакове. Но с обявяването на пандемията много от тях се оплакват, че не ги използват толкова често, колкото преди, защото нямат социален живот. Вследствие на това някои изсъхват, а на други им изтича срокът на годност. Как трябва да съхраняваме лаковете за нокти, за да запазим качеството им за по-дълго? Според някои експерти, ако имаме свободно място в хладилника, по-добре е да ги държим там, за да не се развалят бързо. Това потвърждава и бюти експертът Джейкъби Солдан пред Self, разкривайки как съхранява своите лакове.
„Ако държите лака си в хладилника, то той ще запази истинския си цвят за по-дълъг период от време“, обяснява Рам Харихаран. Той посочва, че температурата в хладилника забавя нормалното обезцветяване и изпаряването на разтворителя в него, с което той изсъхва по-лесно.
Как да съхранявате лаковете в хладилника?
Сигурно си мислите, че лаковете нямат място при хранителните продукти, но грешите. Плътно затворени, те не крият никакъв риск за нея, нито миришат. Ако сте прибрали 4-5 лака в хладилника, които използвате, няма значение каква температура е вътре. Важното е да ги извадите поне 30-40 минути преди лакиране. За да имате по-добър маникюр, лакът трябва да постои на стайна температура и да се разклати хубаво, пише Tialoto.bg
Съхранението на лака в хладилника е полезно в зависимост от това колко често го използвате. Стоейки там в продължение на седмици, ваден 1-2 пъти, той няма да изсъхне толкова бързо колкото ако е навън, обясняват специалисти пред The Chicago Tribune. Ако заради социалната изолация нямате дълги нокти и не се лакирате толкова често, подберете тези, които са почти пълни и ги поставете в хладилника. Ако се притеснявате да не бъдат бутнати, ги поставете в плик и го завържете. Хубаво е да погледнете сроковете на годност и да изхвърлите всички, на които е изтекъл, за да предотвратите увреждане на плочките и да имате по-красив маникюр.
Добави Коментар