Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Стойте далеч от тези храни в магазина

Ключови думи: хранителни магазини, рулца от раци, новини, Флагман, червен боб, грозде

Има храни, които ние погрешно смятаме за полезни, а те не са. Понякога дори и най-безобидните продукти, които си купуваме всеки ден, могат да се окажат вредни за здравето ни. Важно е да осъзнаваме какво наистина си купуваме, когато отидем в магазина, пише вестник Ретро.

Ето 4 храни, от които трябва да стоите далеч в магазина:
 

Рулца от раци
Рулцата от раци са популярна и евтина добавка към много видове салати, но в тези рулца има всичко друго, но не и месо от раци. Те съдържат намачкано филе от бяла риба, което понякога се замества с глутен, нишесте или белтъци. Също така в тях има голямо количество захар, овкусители и оцветители.Вредни са не само заради всички изкуствени добавки в тях, а и защото крият опасност от хранително натравяне.
 

Грозде
Гроздето е храна, която има изключително кратък срок на годност. То трябва да бъде консумирано веднага, след като е набрано, но това няма как да се случи, когато го купуваме от супермаркета. В магазините подобряват вида на гроздето с различни химически продукти. Ето защо трябва да знаете, че ако си купите грозде и то стои в идеален вид с дни, то със сигурност е преминало през сериозна обработка с химикали.
 

Риба в пластмасови кутии
Срокът на годност на тази риба е изключително кратък. Ето защо рибите в пластмасови кутии стоят в зехтин или някакво друго олио, което ги държи годни. Ако рибата е оставена в саламура, то има голям шанс към нея да е добавен и хексаметилентетрамин. Това химично вещество е забранено в много страни.
 

Червен боб
Ястията с червен боб имат както множество ползи, така и вреди. Червеният боб може да ни навреди, ако не е приготвен правилно. Ако не варите боба достатъчно дълго, той може да стане отровен, защото в него се съдържат много естествени токсини. Хубаво е преди варене бобът да се накисне във вода за няколко часа и след това да се вари.

2
Коментара по темата
2.
Мария
19.02.2021 00:32:47
Яжте к0рове и бъдете здрави и щастливи като мен.
1.
Митю с Питоня от Арбанаси
18.02.2021 22:15:31
Ежте ми питоня той е био ще сте здрави и щастливи
  Добави Коментар
Той превъртя играта 6 от 6 победи в големи финали Чувствителният Виктор си пожела... Жена и поне 2 деца
Изключително грозна кражба в България Двама нападнаха 78-годишен Морковите се препоръчват, защото... Помагат на имунната система
Много българи се чувстват ощипани от... Увеличението на цената на хляба След резила срещу Барса: Модрич с показателна реакция Лука честити на каталунците
Димитър Бербатов тренира с... Пак е при ЦСКА, но с друга роля Ритуал в основата на успеха на "Приятели" Ето какво им помагало
Какво се случва с Урсула фон дер Лайен? От Брюксел внесоха светлина Взе тежко решение Отказва се от професионалния бокс
България загуби изключителен лекар Напусна ни проф. Ангел Боянов Много е важно да се наспивате, защото... Мозъкът ви ще работи на по-добри честоти