Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кои са храните, които никога не трябва да мием преди употреба

Източник: Една.бг
Ключови думи: храни, кои храни не се мият, флагман

Още от съвсем малки ни учат, че винаги трябва да мием старателно храната, когато сме решили да я консумираме. Но едва ли се замисляме, че този почти вроден навик може да се окаже вреден и всъщност да нямаме особена полза от него.

Измиването на някои продукти води до разпространението на бактерии и редица други негативни ефекти, твърдят специалисти. Днес ви представяме 5 храни, които не трябва да мием преди ядене.

Ако гъбите се държат във вода или се накисват за по-дълго време, ще абсорбират голямо количество от течността. Изплакнете ги добре и ги изсушете с хартиена кърпа. Правете това само преди готвене. В противен случай продуктът ще се развали бързо.

Звучи невероятно, но има хора, които мият пастата, преди да я сварят. Главните готвачи смятат тази процедура за престъпление, защото при миене продуктът губи нишесте, а благодарение на него сосът се абсорбира по-добре. Можете да измиете този продукт само след подготовка и ако правите салата или азиатски нудъли.

Суровото месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко) не трябва да се мие заради бактериите. След термичната обработка местото е чисто. Полезен съвет: Преди да готвите, отстранете сока на месото и влагата от повърхността с хартиени кърпи или салфетки. След това измийте ръцете си със сапун и топла вода.

Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.

Яйцата често се третират със специална субстанция, така че микроорганизмите да не проникват в черупката. Водата унищожава този защитен слой.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тези якета са демоде, повече не ги обличайте! Това, което беше на върха на популярността си вчера, днес може да изглежда остаряло и лишено от актуалност Изненадващо горещи факти за секса Мислите си, че знаете всичко за интимностите – да, ама не
Бракът е обречен: Жените се развеждат, ако се омъжат заради тези 14 причини Те създават илюзията за желание да отидете до олтара, но в крайна сметка нещата ще приключат при бракоразводния адвокат Изяжда се за минути: Чудно вкусна зимна зеленчукова яхния Тя се слага в буркани, но не е нужна стерилизация – бързо се приготвя и е уникална
3000 души в региона на Троян все още нямат ток Положението е бедствено Направили Орешник с немски и японски металообработващи системи Били обект на западни санкции
Южна Корея в политически хаос: Парламентът отстрани и действащия президент Хан Дък-су Инвеститорите реагираха негативно на събитията Какво се случва с петролния разлив в Черно море? Продължава мониторингът
Руски съд глоби TikTok с 3 милиона рубли Не се уточнява нарушението Учените с интересно откритие за синеоките Всеки синеок човек на планетата е потомък на един единствен европеец, живял преди хилядолетия
Турция неутрализира 14 терористи Операцията е била проведена в иракските райони Хакурк, Гара и Метина „Гостенка” упои мъж и задигна над 20 000 лв. от жилището му Той съобщил и за отнети 20 монети с нумизматична стойност