Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кои са храните, които никога не трябва да мием преди употреба

Източник: Една.бг
Ключови думи: храни, кои храни не се мият, флагман

Още от съвсем малки ни учат, че винаги трябва да мием старателно храната, когато сме решили да я консумираме. Но едва ли се замисляме, че този почти вроден навик може да се окаже вреден и всъщност да нямаме особена полза от него.

Измиването на някои продукти води до разпространението на бактерии и редица други негативни ефекти, твърдят специалисти. Днес ви представяме 5 храни, които не трябва да мием преди ядене.

Ако гъбите се държат във вода или се накисват за по-дълго време, ще абсорбират голямо количество от течността. Изплакнете ги добре и ги изсушете с хартиена кърпа. Правете това само преди готвене. В противен случай продуктът ще се развали бързо.

Звучи невероятно, но има хора, които мият пастата, преди да я сварят. Главните готвачи смятат тази процедура за престъпление, защото при миене продуктът губи нишесте, а благодарение на него сосът се абсорбира по-добре. Можете да измиете този продукт само след подготовка и ако правите салата или азиатски нудъли.

Суровото месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко) не трябва да се мие заради бактериите. След термичната обработка местото е чисто. Полезен съвет: Преди да готвите, отстранете сока на месото и влагата от повърхността с хартиени кърпи или салфетки. След това измийте ръцете си със сапун и топла вода.

Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.

Яйцата често се третират със специална субстанция, така че микроорганизмите да не проникват в черупката. Водата унищожава този защитен слой.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
56-годишна известна чаровница се показа по розов бански Тя е много стройна Ядоса много фенове Сабаленка сложи трофей на земята, а после направи неприлично движение
Участничка в "Стани богат" няма представа кой е този робот Любопитен въпрос за 2000 лева Замразиха финансирането на НПО-тата от САЩ Очаква се обаче това решение да бъде оспорено в съда
Получи голямо признание Яна Маринова спечели грамота за...  Тръмп сменя посланика в България, Мартин Макдауъл поема задълженията на Кенет Мертен Оставката на дипломата е била приета от американския президент
Пиян мъж налетя на бой! Това, което му се случи е разтърсващо Човекът определено не е имал късмет Извънредно! 6 патрулки отцепиха ул. "Оборище" в центъра на Бургас Очаквайте подробности
С колко поскъпнаха апартаментите в Бургас Скокът е драматичен Как да създадем ефективна домакинска рутина: Пълно ръководство за организиран дом Вижте подробности 
10 непознати съкровища в Бургаска област: Пътеводител за търсачи на автентични преживявания Вижте тези места и ги посетете  Няма да повярвате каква заплата му предлагат 200 милиона евро на година за Вини-жуниор