Ето го най-вкусния мраморен кекс
Продукти
- 2 г сол
- 2 с.л. какао
- 1 с.л. бакпулвер
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бадемов аперитив
- 1 ванилия
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 4 яйца
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавяме млякото, олиото, ванилията и бадемовия аперитив.
- Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към сместа. Разделяме сместа на две части, като едната я оцветяваме с какао.
- В центъра на тава слагаме 3 с.л. от едната смес, след това от другата и така редуваме до изчерпването им. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 40 минути.
- След като извадим кекса от фурната, го оставяме за 10 минути да поизстине и след това го режем.